Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Aşık TURHAL
Aşık TURHAL

Hurûf-u Kur’ân’da Gizli Sırlar

Yorum

Hurûf-u Kur’ân’da Gizli Sırlar

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

47

Okunma

Hurûf-u Kur’ân’da Gizli Sırlar

Hurûf-u Kur’ân’da Gizli Sırlar



Kur’ân okur gönlüm, harfinde yârın sesi var,
Her hece bir sır olur, her satırda nefes-i yâr.

Elif kıyâm eyledi, lâm’la aşk tamam oldu,
Mîm’de Muhammed doğar, sînede nurla karar.

Hurûf-i mukattaa, sanma ki boş laf ola,
Her biri bir bahr-i ilm, her biri aşk’a diyar.

Yâsîn iner gönlüme, şifâ ile dirilirim,
Ruhuma can katarak, geçer içimden bahar.

Kalbime nakşolunur, tevhîdin her harfi tek tek,
Bir nokta bile yeter, aşikâre nice karâr.

Zâhir okur satırı, bâtın görür bin sırra,
Harfi çözen bulur Hak, onda saklıdır ikrâr.

Nûn’da kalem gizlidir, levh olur hikmetle dolu,
Satıra değil aşka, yazılırsa açar yar.

Âşık TURHAL dediler, harf harf yandı bu aşk’a,
Kur’ân’daki sır ile mest olur her gün karar.

Hüseyin TURHAL

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Hurûf-u kur’ân’da gizli sırlar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hurûf-u kur’ân’da gizli sırlar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hurûf-u Kur’ân’da Gizli Sırlar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL