Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Dinçer Dayı
Dinçer Dayı

Okuyan insan çalmaz!

Yorum

Okuyan insan çalmaz!

( 1 kişi )

1

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

212

Okunma

Okuyan insan çalmaz!

Yoldan geçen bir adam!
Dışarıda dükkanın önünde duran kitapları görünce...
Şaşırmış: Allah Allah! Demiş, dükkana girmiş....
Kitapçı babaya sormuşlar:
-Ya bu kitapları her gün açıkta bırakıyorsun!
Hiç bunlar çalınır diye korkmuyor musun? Diye...
Kitapçı baba gülerek;
Neden korkayım ki? demiş...
Adam şaşırmış: Nasıl yani diye mırıldanmiş...
Kitapçı baba gülümsemiş...
Elini adamın omuzuna atmış...

Merak etme, okuyan insan çalmaz!
Asla, hırsızlık yapmaz!
Hem, hırsız olan da zaten!
Okumak için kitap hiç çalmaz!
Dinçer DAYI

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Okuyan insan çalmaz! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Okuyan insan çalmaz! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Okuyan insan çalmaz! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aleynaa
Aleynaa, @aleynaa1
24.8.2025 19:09:20
5 puan verdi
Güzel
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL