Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Volkan İnal
Volkan İnal

Bir gölgeyi sevmek

Yorum

Bir gölgeyi sevmek

( 8 kişi )

1

Yorum

21

Beğeni

5,0

Puan

199

Okunma

Bir gölgeyi sevmek

Sen,
hiç olmamış bir zamandan
geriye düşen ışıksın,
gözüm değince kararıyorsun.

İsmin yok.
Ama yokluğunun bile bir sesi var.
Kuytularda yankılanıyor,
çocukken ezberlediğim ama unuttuğum
bir duanın ilk harfi gibi.

Ben seni bir mezar taşı gibi bekledim,
üzerinden tarihi silinmiş.

Kuşlar değil de,
taşlar uçuyordu sen geçince.
Gök delinmişti bir gece,
ve yıldızlar yerini bulamıyordu.

Hiçbir şey başlamadı.
Ama bitti sanki.
Kalbimdeki sabır çivisini
kendi ellerimle söktüm.

Gördüm seni bir rüyanın sol kenarında —
ellerin yoktu,
yüzün yoktu,
ama bil ki
ben seni en çok orada sevdim.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Bir gölgeyi sevmek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir gölgeyi sevmek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir gölgeyi sevmek şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
-Tesbih-
-Tesbih-, @eternal2
15.7.2025 11:59:42


Adını koyamadığım
yokluğunla kurdum kendim
gelişin hiç olmadı
gidişinse her yerde iz.


Tebrikler

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL