Dostluk, toprak bir maşrapa gibidir, önemsiz bir nedenden birdenbire kırılır ve bir daha kullanılamaz. cicero
Alptekin Yazar
Alptekin Yazar

Hafife Almayın Yalnızlığımı

Yorum

Hafife Almayın Yalnızlığımı

2

Yorum

7

Beğeni

0,0

Puan

174

Okunma

Hafife Almayın Yalnızlığımı


Hafife almayın yalnızlığımı,
Çok kişinin katkısı var üstümde.
Söyleyip çalmayın yalnızlığımı,
Çok kişinin batkısı var üstümde.

Hiç birisi yarışamaz fenimle,
Tenleri de uyuşmaz ya tenimle;
Boğmak için uğraştılar benimle,
Çok kişinin atkısı var üstümde.

Ay bu akşam bütünüyle belirdi,
Beni yermek isteyenler delirdi;
Başı ağrıyanlar bana gelirdi,
Çok kişinin çatkısı var üstümde.

Menfaat var ise ayılır hepsi,
Azılı bir zübük sayılır hepsi,
İnsan harcamaya bayılır hepsi,
Çok kişinin utkusu var üstümde,

Algıları yetersizdi, böndüler,
Çıkar için etrafımda döndüler;
En sonunda mum misali söndüler,
Çok kişinin tutkusu var üstümde.

Alptekin Yazar

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Hafife almayın yalnızlığımı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hafife almayın yalnızlığımı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hafife Almayın Yalnızlığımı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Müjgan Akyüz
Müjgan Akyüz, @mujganakyuz
6.7.2025 11:38:26
Yalnızlığın bireysel değil, kolektif bir sonuç olduğunu güçlü ve sitemkâr bir dille anlatıyor. Şair, yalnızlığını hafife alanlara seslenirken, bu yalnızlığın birçok insanın kırıcı, çıkarcı, ikiyüzlü davranışlarıyla şekillendiğini ifade ediyor.

Her kıta, farklı bir "katkı" biçimini (batkı, atkı, çatkı, utkusu, tutkusu) ironik bir şekilde dile getiriyor. Bu sözcük oyunları, hem anlam zenginliği hem de şiire özgünlük katıyor.

Şiirdeki ton, kararlı, yorgun ama baş eğmeyen bir kişiliğin sesi. Sosyal ikiyüzlülük, menfaat ilişkileri ve duygusal istismar gibi temalar eleştirilirken, şair yalnızlığını bir mağlubiyet değil, bir tür direniş ve içsel zafer olarak sunuyor.

Sonuç olarak şiir, hem toplumsal hem bireysel bir yüzleşme: “Ben yalnız değilim, yalnızlaştırıldım.” diyor ve bu yalnızlığı çalmak isteyenlere karşı bir kimlik savunması yapıyor.

Değerli üstadımıza tebrik ve takdirlerimle
neneh.
neneh., @neneh-
6.7.2025 11:17:55
Anlamlı ve bir o kadar da Muhteşem.Üstadı selamlıyorum.Sağlıcakla.Saygıyla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL