Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Süleyman Özerol
Süleyman Özerol

DAYATIR

Yorum

DAYATIR

( 1 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

325

Okunma

DAYATIR

DAYATIR

Birileri hep dinini, dilini vb. dayatıyordu. İnsan yakanlara avukat olanlar da bir arada toplanmıştı.

İnsan yakana avukat
Dinini bana dayatır
En üstün ırk benimki der
Dilini bana dayatır

Yoksundur izden izandan
Durmaz söz eder Fizandan
Dem vurur dinden imandan
Kinini bana dayatır

İnsanı değerden soyar
Parayı en üste koyar
Ölçsen etmez sekiz ayar
Külünü bana dayatır

Başına çalar öllüğü
Mekan eylemiş küllüğü
Hasır doldurmuş yüklüğü
Çulunu bana dayatır

Saç sakalı pasaklıdır
Aklı dünyalar aklıdır
Özgürlüğe yasaklıdır
Pulunu bana dayatır

Süleyman’ım yazmam boşa
Cahille girdim savaşa
Çocukla çıkamaz başa
Kılını bana dayatır

Süleyman ÖZEROL
Ballıkaya, 22 Eylül 2016

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Dayatır Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dayatır şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DAYATIR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL