Ey hayat Zalimin zulmünden korkum yok beni acıyla sınama Her güne bin keder sığdırmışım Tiryakisi olmuşum acıların ben ki ; Daha çocukken bir parça merhamet aramışım taşlaşmış yüreklerde Ne kadar çok ihtiyaç duymuşum birazcık şefkate sevgiye Ekmek gibi su gibi özlemişim ana kucağını Dilimi şarkılarımı türkülerimi aramışım her dengbej avazında. Gün olmuş yolumu kaybetmişim Gün olmuş elimi kaybetmişim Sevdiklerimi yarimi kaybetmişim Ateşe verilmiş yerim yurdum Göç etmişim içim kan ağlayarak Geride bırakmışım adresimi anılarımı çocukluğumu gençliğimi Yaş tutmuşum geride kalanlara Kin tutmuşum kahpelere İşbirlikçilere hainlere Mesken tutmuşum yaban ellerde Destan olmuşum türkü olmuşum Stran olmuşum klam olmuşum İlden ile söylenmişim dillerde. Daha çekilecek çilem mi kalmış Onca alacağım varken hayattan Hiç dert etmem kendime inan Gönül de koymam sana Ne de olsa hayat yolu uzun Ben henüz başlamadım daha. Bil ki her gece ama mutlaka her gece Çaresiz gebedir sabaha.
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Harika... Hayat denen zaman dilimi,insana nasıl bir yol çizmiş,nasıl bir organizasyon kurmuş,insan'ca hiç bilinmez.Hayat kimine kısa,kimine uzun metrajlı bir hikâyedir. Şiir,benim yaşamımı baştan sona bir kez daha derin düşündürdü.Şiiri tekrar tekrar okudukça içinde kendimden bölümler buldum.Yaşamımı yeniden irdeledim. Etkin kaleminizi,samimi yürek sesinizi içtenlikle kutlarımdeğerli şairim. Saygıyla,esenlikler dilerim.
Değerli Şairim öncelikle sayfama uğrayıp o nazik ve anlamlı yorumlarınız için çok teşekkür ederim şiirinize gelince sayfanızda duyguların mısralarda buluşmasıyla güzel bir eser ortaya çıkmış beğenerek okudum kalemin daim ilhamın bol olsun nice güzel eserler görmek dileğiyle selam ve sevgilerimle kalın sağlıcakla
İşte koskoca hayatın bizdeki yankılanışı ve talan, riya, yalnızlık, hüzün de hüzün... Bu anlamda derin tahlilleri ve sorgulamaları da birlikte ortaya koyan acı gerçeklerdi yansıtılan. Yürek sesiniz daim olsun dilerim. En kalbi saygı ve selamlarımla.
Hüzünlü duygularla harika yazılmış yürek sesinizi gönülden kutluyorum tebrikler üstâdım. Kalemine ve duygu dolu yüreğine sağlık diliyorum. Sonsuz selam, sevgi ve saygılarımla. Esenlikler ve şiir dolu günler dileğiyle.
Mesken tutmuşum yaban ellerde Destan olmuşum türkü olmuşum Stran olmuşum klam olmuşum İlden ile söylenmişim dillerde. Daha çekilecek çilem mi kalmış Onca alacağım varken hayattan
Duygular heyecana gelmiş, coşmuş bu dizelerde kıymetli dost..
ve şiirin finali de güzel olmuş Bil ki; her gece mutlaka Çaresiz gebedir sabaha. zira.. Karanlığın zulmü, güneş doğuncaya kadardır..
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.