Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Türk doğan
Türk doğan

GURUB VAKTİ

Yorum

GURUB VAKTİ

( 1 kişi )

1

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

209

Okunma

GURUB VAKTİ

GURUB VAKTİ


GURUB VAKTİ

Bahardan aldığın hazlara bakma,
Kara kışa nasıl dayanır insan?
Sana uzattığım eli bırakma,
Bir gün yalnızlığa uyanır insan!

Günler aylar yıllar, hızla yarışır,
Zaman senle oynar, aklın karışır,
Bedenin buruşur, ruhun kırışır,
Nedense dünyaya inanır insan!

Altmışta gönlünün coşkusu diner,
Yetmişte sırtına yaşlılık biner,
Yalnızlık korkusu içine siner,
Nedamet rengine boyanır insan!

Ey akşam çiçeğim, ey hüznün tülü,
Ey sevgisiz kalmış bahçenin gülü,
Seni seven kalbim, gamla örtülü,
Hanın çıkışında utanır insan!

Dinle ey sevgili, sözlerim sana,
Seninle hasbihal zor geldi bana,
Sönen yıldızlardan ibret alsana,
Gördüğü rüyaya aldanır insan!

YAŞAR ÖZKAN
08.08.2024
Safranbolu

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Gurub vakti Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gurub vakti şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GURUB VAKTİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Mecit Aktürk
Mecit Aktürk, @mecitakturk
8.8.2024 18:48:36
Merhaba Yaşar Bey
Sitede iki aylık, yeni bir üye olduğunuz anlaşılıyor.
Henüz fazla paylaşım da yapmamış sayılırsınız.

Kaleminizin lisan-ı hâli; kanatları sağlam, güzel uçan bir kuşun karanlık bir kafeste kapıyı bulamayıp, sağa-sola çarpmasını andırıyor.

Birkaç şiirinize göz attım; duygularınızı ifade biçimi gayet güzel, lakin dağınık. Bir bütünlük arzetmiyor gibi. Bu şiirde olduğu gibi;

- tanırsın
- sanırsın
- ALırsın
- KALırsın
- SIRsın
- HAYKIRsın

şiirlerinizde ayaklarda uyum bozukluğu var.

Şiirleriniz çoğaldığında düzenlemek zor olacağı için, ve az dikkat ve gayretle çok güzel şiirler yazabileceğinize olan inancımdan dolayı naçizane düşüncelerimi belirtme gereği gördüm.

İyi günler dilerim.

Selam ve saygılar.

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL