Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
yahya koza
yahya koza

Ahvali Beyan 70

Yorum

Ahvali Beyan 70

1

Yorum

11

Beğeni

0,0

Puan

735

Okunma

Ahvali Beyan 70

Köye mebuslar geldi, utandırdılar bizi
Çokça sitem ettiler haklılar ağabeyim
Perişan halimizi görüp dövdüler dizi
Kahır, isyan ettiler, haklılar ağabeyim

Tüh tüh diye başlayıp, biraz acı kattılar
Teselli etmek için, bir gece de yattılar
Köylü son koçu kesti, pilav üstü didtiler
Yerken şapırdattılar, haklılar ağabeyim

Orcik dut pestilleri adettendir denkledik
Çam sakızı diyerek, mahcubiyet ekledik
Vaatleri umuttu sinemizde sakladık
Yazgımıza çattılar, haklılar ağabeyim

Kim bunu size yaptı, haramiler işi mi
Nefesiniz kokuyor, sanki düşman hışımı
Bizi arasaydınız, bizler eşek başı mı
Homurdanıp gittiler, haklılar ağabeyim

Yahya Koza

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Ahvali beyan 70 Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ahvali beyan 70 şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ahvali Beyan 70 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hıfzı Karaca
Hıfzı Karaca, @hifzikaraca
28.7.2024 00:47:29
Ömrü güzel olası üstat; Harika işleyiş
Yüreğinize emeğinize kaleminize sağlık.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL