Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
nejat hoca
nejat hoca

AŞURE ZAMANI GELDİ!

Yorum

AŞURE ZAMANI GELDİ!

( 18 kişi )

9

Yorum

21

Beğeni

5,0

Puan

477

Okunma

AŞURE ZAMANI GELDİ!

AŞURE ZAMANI GELDİ!

Aşure zamanı, dostluklar kurulur,
Tatlılar paylaşılır, gönüller dolar.
Bir kaşıkla dostluğun tadı duyulur,
Herkesin kalbi sevgiyle parlar.

Aşure kazanı kaynar muhabbetle,
İçinde sevgi, birlik ve bereket var.
Kimi fındık, kimi badem ekler dile,
Herkes kendi lezzetini paylaşır.

Aşure zamanı, hatıralar tazelenir,
Geçmişin izleriyle dolu her an.
Birlik ve beraberlik hep yücelir,
Aşureyle dostluklar pekişir can can.

Bir kaşık aşure, bin tat taşır,
Sevdiklerimize, komşuya uzanır.
Aşure zamanı, kalpler barışır,
Birlikte olmanın güzelliği anılır.

A.nejat-sevgi-hasret-umut

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (18)

5.0

100% (18)

Aşure zamanı geldi! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aşure zamanı geldi! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AŞURE ZAMANI GELDİ! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
SELAMET99
SELAMET99, @selamet99
16.7.2024 11:53:26
5 puan verdi
Şimdi yine herşey eskiden olduğu gibi olsa idi...
Emeğinize yüreğinize kaleminize sağlık üstadım güzel bir şiir tebrik ederim Saygılarımla
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1, @ahmetcoskun1
14.7.2024 21:55:37
5 puan verdi
Mübarek olsun
bizde bu gün yedik
sevgi şairi
kutlarım hocam,,,
Fatih5323
Fatih5323, @fatih5323
14.7.2024 19:06:44
5 puan verdi
Güzel şiir hocam. Afiyet olsun. Saygılarımla
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
14.7.2024 05:45:26
5 puan verdi
"...Aşure kazanı kaynar muhabbetle,
İçinde sevgi, birlik ve bereket var.
Kimi fındık, kimi badem ekler dile,
Herkes kendi lezzetini paylaşır..." Allah’ın ayı olarak bilinen Muharrem ayının; İlahi bereketi ve feyzi temsil eden. Allah'ın Muharrem ayında kullarına bolca ihsan ve lütuf verdiğine inanılmaktadır. Muharrem ayına özgü pişirilen Aşure inananlar için oldukça önem arz etmektedir.
Her muharrem ayında yapılan bu güzel sosyal içerikli manevi haz ile yapılan ibadet değerindeki Aşure olayını değerli hocam ne güzel yansıtmış dizelere, bu anlamlı şiiri ve değerli üstadımı gönülden tebrik ediyor pişirenlerin aşurelerini Rabbim kabul eylesin saygı sevgi ve muhabbetle şen ve esen kalınız değerli nejat hocam. Esenlikler diliyorum.
saf şiir
saf şiir, @safsiir
14.7.2024 00:45:16
5 puan verdi
Bir kaşık aşure, bin tat taşır,
Sevdiklerimize, komşuya uzanır.
Aşure zamanı, kalpler barışır,
Birlikte olmanın güzelliği anılır.

Muharrem ayındayız. Aşure zamanı geldi. Aşureler pişirilir, komşulara dağıtılır. Dostluklar yeniden pekişir. Şairim bunu çok güzel anlatmış, hani yoruma da diyecek söz de kalmamış. Hani Aşure pişiren olsa da yesek değil mi? Hani mis gibide koktu. Okunası ve güzel şiirini tebrik ediyorum. Selam ve sevgilerimle.
DÜŞLER SIĞINAĞI
DÜŞLER SIĞINAĞI, @dusler-siginagi
14.7.2024 00:34:34
5 puan verdi
tebrikler
yürek sesiniz daim olsun
selam ve sevgiler
Turgut Başar
Turgut Başar, @yazanadam
14.7.2024 00:19:14
5 puan verdi
Nerede o eski.......... diye başlayan cümleleri daha sık kurar olduk. İşin ilginç yanı ,gençken ,bir gün benimde bu cümleyi kuracağım hiç aklıma gelmezdi.Zannederdim ki ,bu büyükleriminiz kurcağı cümleler.Yaşlanınca eskiler özleniyormuş malesef değerli hocam.Ve evet nerede o eski aşure zamanları. İki yıldır oturduğum 45 dairelik apartmanda o kadar az ki tanışabildiğim komşu.Kimse kimsenin kapasını çalmaz oldu,hal hatır sormaz oldu. Hala o eski mahalle kültürünü yaşayan insanlar da var tabiki ama malesef hızla azalıyor bu sayı.
Güzel şiiriniz için tebrik ederim.Kaleminiz daim olsun.Sevgi ve saygıyla...
Recai-2261
Recai-2261, @recai-2261
14.7.2024 00:12:41
5 puan verdi
Aman hocam aşure ayı biz şeker hastaları için zordur. Saygılarımla
ABDULKERİM KAYA
ABDULKERİM KAYA, @abdulkerimkaya
14.7.2024 00:11:00
5 puan verdi
Allah soy kırımcı israili kahretsin,
Çok güzeldi,çok acıklıydı,çok doğru,
Allah razı olsun
sevda ve özlem vardı,
Hakikat vardı
o çok güzel yüreğine sağlık Üstadım
ders vericiydi,akıcı anlamlı
düşündürücüydü
kutluyorum Dualarımla selamlarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL