Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Elsever Beydemir
Elsever Beydemir

Zevk-i Ruhani

Yorum

Zevk-i Ruhani

0

Yorum

4

Beğeni

0,0

Puan

235

Okunma

Zevk-i Ruhani

Çağırırken hezin ses, ruhun ufuklarından
Bir ilahi besteyi çalmağın tadı başka!
Hüzme hüzme nur derip süzen şafaklarından
Bir mukaddes rayiha almağın tadı başka!

Bir ilham bekliyorum, ruhuma doğsun heyhat
Bir imdat bekliyorum, zülmeti boğsun heyhat
Bir rahmet bekliyorum, yoluma yağsın heyhat
Bir zevk-i ruhaniye dalmağın tadı başka!!

Topa topa sekine kutsilerin divanı
Güller gonçaya durmuş, başında bahçivanı
Elinin tersi ile iteleyip sivanı
Bir Elçinin varisi olmağın tadı başka!

Kimi dünyaya dalar yaşar istidracını
Sen ukbaya yelken aç, yaşarken miracını
Başına giydirseler, sonsuzluğun tacını
Şirin hatıralarda kalmağın tadı başka!

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Zevk-i ruhani Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Zevk-i ruhani şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Zevk-i Ruhani şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL