Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
EKREM GÜRER
EKREM GÜRER

GÖNÜL TÜRKÜSÜ

Yorum

GÖNÜL TÜRKÜSÜ

( 4 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

348

Okunma

GÖNÜL TÜRKÜSÜ

GÖNÜL TÜRKÜSÜ



Şu dünyanın güzelleri,
Benzemez ahu gözlüme,
Benim sevdiğim çok başka,
Tatlı konuşur dilleri.

Yâr yoluna düştüm nâra,
Ben gurbette, o gurbette,
Ümidimiz ecel olsa,
Can koyduk biz bu yola.

Âşıklar hep derde düşmüş,
Benim derdim daha çoktur,
Bugün ben yârimi gördüm,
Meğer o da rüyâ imiş.

Bugün seven ağlar yarın,
Düştüm sevdâ ateşine,
Mevlâ’m bize sabırlar ver,
İyi derler sonu sabrın.

Bülbül sesi gül dalında,
Şu gönlümü dolduruyor,
Can bülbüle yakın olsa,
Eşrefî sevdâ selinde.

EKREM GÜRER(1980 ÇANKIRI)

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Gönül türküsü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gönül türküsü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÖNÜL TÜRKÜSÜ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sevimb
Sevimb, @sevimb
31.10.2023 16:32:33
5 puan verdi
Muhteşem ötesi olmuş tebrikler hocam kaleminiz hiç susmasın hayırlı akşamlar diliyorum
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL