Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Yusuf Gökkılıç
Yusuf Gökkılıç

DESTUR BANA EYVALLAH

Yorum

DESTUR BANA EYVALLAH

( 1 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

367

Okunma

DESTUR BANA EYVALLAH

Eşimden dostumdan aldım payımı
Zehir etti yıllarımı ayımı
Kırık koydu kanadımı kolumu
Artık gideceğim bana eyvallah.

İstemem gideyim cahil izinden
Bıktırdıkar yalan çarpık düzenden Ahlaksız toplumdan çirkin güzelden Kaçacağım bugün bana eyvallah.

Üşüttü ler beni baharda yazda
Anlamsız yaşamak ellide yüzde
Ciğerlerim yandı Ateş de közde
Ben payımı aldım bana eyvallah.

Hiç kimse kimseye yazık demedi
Ahlaksız düzene bozuk demedi
Dost bile yaralı ezik demedi
Ben dersimi aldım bana eyvallah.

Nasıl oldu bitti bilemiyorum
Kol kanat kırıldı gidemiyorum
Ben şeytana birşey diyemiyorum
Destur dedim geçtim bana eyvallah.

Garip yusuf ömür geçti yel gibi
El bebek gül bebek baktı gül gibi
Yakından uzaktan şimdi el gibi
Bakıp geçeceğim bana eyvallah.

Y. G.

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Destur bana eyvallah Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Destur bana eyvallah şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DESTUR BANA EYVALLAH şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Yusuf Gökkılıç
Yusuf Gökkılıç , @yusufgokkilic
31.8.2023 19:46:50
Gönüldaşlar herkese selam olsun uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum kelimeleriniz daim kaleminiz var olsun sonsuza dek sevgilerimle.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL