Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Vedat Yılmaz
Vedat Yılmaz

Yaşıyoruz Güya

Yorum

Yaşıyoruz Güya

( 6 kişi )

3

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

376

Okunma

Yaşıyoruz Güya

Yaşıyoruz Güya

Hayatı bil iyi tanı
Bir başı var bir de sonu
Her seneyi, her bir günü
Tane tane yaşıyoruz

Aciz, biçare anında
Kimsen var mı ki yanında
Uçurumun kenarında
Yine yine yaşıyoruz

Yaş nedir? Ömrün kaçında
Ömür namlunun ucunda
Dert, kasavetin içinde
Döne döne yaşıyoruz

Suçluyuz pek her birimiz
Sabun paklamaz kirimiz
Var mı cihanda yerimiz
Sine sine yaşıyoruz

Dert üstüne koya koya
Hayat sürüyoruz güya
Yarım ekmek az çorbaya
Bana bana yaşıyoruz

Misafiriz biz bu handa
Huzur vermez hiçbir demde
Dünya denen cehennemde
Yana yana yaşıyoruz

Vedat Yılmaz
Elazığ/30.01.2023

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Yaşıyoruz güya Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yaşıyoruz güya şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yaşıyoruz Güya şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Işık  Mehmetali
Işık Mehmetali, @isikmehmetali
8.3.2023 19:44:33
5 puan verdi
Anlamı ve anlatımı güzel şiirdi usta
Emeğini yüreğini kutluyorum
__________________________________________Selamlar
Aksakal
Aksakal, @aksakal1
8.3.2023 17:33:03
5 puan verdi
Şiir olarak beğendiğim, ancak biraz karamsar bulduğum şiirinizi dikkat ve hazla okudum. Ancak düşündüm ki siz yana yana yaşamayı tercih eder gibi gözüküyorken; kiraları yüzde beşyüz, bin arttıranlar, çok daha rahat bir ömür sürmek için paraya tamah edip koca koca apartmanları eksik dizayn edip onbinlerce insanın ölümüne sebep olanlar nasıl yaşamayı tercih ediyorlardı? Galiba ortası en doğru yol. Peygamberimiz aleyhisselamın tavsiyesi de öyleydi; "hayat boyu orta yolu tercih etmek." Tebriklerimle, nasibimizin sağlıklı ve de güzel olması duasıyla. (Aksakal)
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
8.3.2023 09:40:10
5 puan verdi

*** YAŞIYORUZ GÜYA *** şiirini, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı içtenlikle KUTLUYORUM...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL