Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Oğuz Can Hayali
Oğuz Can Hayali

SIĞINMACI (8)

Yorum

SIĞINMACI (8)

( 4 kişi )

3

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

458

Okunma

SIĞINMACI (8)

„Hiçbir toplum beş yılda beş milyon yabancıyı kaldıramaz. Üstelik Suriye’den gelenler AKP iktidarının kışkırtmasıyla, davetiyle geldiler Türkiye’ye. Neredeyse sığır güden kovboylar gibi ho ho diyerek, kement sallayarak getireceklerdi adamları. Hiçbir halk, iç ya da dış savaş olsun, sürü halinde vatanından kopmaz. Legal yönetim karşı tarafa (?) Almanın Yahudiye yaptığı muameleyi mi yapıyordu? Kimse lagaluga yapmasın, ülkemizdeki Suriyeliler AKP iktidarının henüz bilmediğimiz ve sonuçlarını daha sonra göreceğimiz bir gizli planına göre Türkiye’ye doluştular; Hatay, Adana, Mersin ve Urfa’da demografik sorun yarattılar.
Yüzde kaçına yol açtı bilemem ama Türkiye’deki enflasyonun önemli bir bölümü Suriyelilerden kaynaklanmakta. En azından iki-üç milyon işsizin de nedeni Suriyeli niteliksiz sığınmacılardır. Öğünüyor muydu yoksa şikâyet mi ediyordu bilemem ama AKP Genel Başkanı Erdoğan, dindar Türkiye’nin, Medine tarzı “ensar” olarak Suriyeli (Mekkeli) muhacirler için 60-70 milyar mesarif ettiğini söylemekteydi. Bu misal, zorlama gönüllü “ensarlık”ın “Etrak”a (Türke) 100 milyara patladığını (ister dolar, ister TL olsun) düşünmeye hakkımız vardir.“( Sayın Özdemir İnce’nin 12 Haziran Pazar günü Cumhuriyet Gazetesi’nde yazdığı „NASRETİN HOCA’NIN TÜRBESİ“ adlı köşe yazısından alıntıdır)

Tak, tak, tak!
Komşu kapını çaldı bak;
“Buyur komşu, hayır ola?”
“Bir akıl danışacağım da.”
“Aa, tabi gel-gir içeri,
anlat hele derdin ne ki?”
“Kısa bir süre sana sığınacağım!”
“Ama ya senin evin, ocağın?”
“Ev sahibim zorba-mı-zorba
beni kapı dışarı attı da...”

Diyelim ki Vicdan Hanım
Bu garibe inandın evine aldın;
“Bu hamımım,
bunlar çocuklar,
buda kaynanam ve kaynım
azıcık bizle kalacaklar.”
Ah Vicdan Hanım, Vicdan Hanım!
Ne yaptın sen böyle canım?

Gün-be-gün çoğalacak bunlar,
evini bile kendi evi sanacaklar.
Hele birde;
“Çıkın gidin!” falan deme,
Dinsiz, imansız, faşist olursun,
evinden de kovulursun.
Ah Vicdan Hanım, Vicdan Hanım,
gel bu princin taşını birlikte ayıklayalım;()

„Kaçı kaçan, kaçı kovalayandır bunların?
Varmıdır içlerinde acaba İslam Ordusu Askeri?
Afganlı sığınmacı’ların hepsi Mücahit mi,
yani Taliban’a karşı savaşan?
sızmışmıdır içlerine acaba
Taliban yada
yeni kopya, karşıya-karşı-çıkan?

Soru üstüne soru;
Nüfusumuzun kaçta-kaçı bu?
Oturuyorlarmı bunlar Mülteci kamplarında?
Çalışıyorlarmı aldıkları halde yardım ve para?
Bunların dernek kurma özgürlükleri varmı?
Arkalarındaki kodaman bir adam mı?
Nasıl olur böyle örgütlü dayanışma?
Onamı güveniyorlar bunlar yoksa ?“

Ah Vicdan Hanım, vah Vicdan Hanım!
Ne yaptın böyle canım?

(
) Yana yatık/ içeri dizeler SIĞINMACI (6) şiirimden alıntıdır.

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Sığınmacı (8) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sığınmacı (8) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SIĞINMACI (8) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
13.6.2022 09:38:09
5 puan verdi

*** SIĞINMACI *** şiirini, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı içtenlikle KUTLUYORUM...
Sakin Karakaş
Sakin Karakaş, @sakin-karakas
13.6.2022 09:35:03
5 puan verdi
Günün ilk ışıklarıyla birlikte güzel bir şiir okudum.

İnsanı düşündüren ve duygulandıran güzel bir yürek sesi.

Bu güzel eseri hazırlayan gönlünüz ve yazan elleriniz hep var olsun.

Siz güzel olanı yazdınız bizlere değer verip sundunuz.

Ne muhteşem bir etkileşim.

Biz de keyif ile okuduk.

Sizi kutlarım.

Hep şiirle kalın.

Sağlıcakla
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
13.6.2022 08:24:14
5 puan verdi
Tebrikler değerli kalem
Güzeldi eserin
Nice güzel şiirlere yelken açman dileğiyle
Şiirle kal, sevgiyle kal ve de sağlıcakla ka
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL