Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Şahin Hanelçi
Şahin Hanelçi

233-KARLARIMDA SAKLI

Yorum

233-KARLARIMDA SAKLI

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

961

Okunma

233-KARLARIMDA SAKLI


Korkuların hüznünü, ümidin ışığında,
Yarınlara taşıdım, içinde sonsuzluğun.
Yıkılmış duvarların, taşlarını harcında,
Doğrultmaya çalıştım, kahrında yorgunluğun.

Attığın adımları, dağlarımın burcunda,
Karlarımda sakladım, resmettiğin tablonun.
Sararmış yaprakları, kutsanmış avucunda,
Rüya gibi yaşattım, ruhumdaki yokluğun.

Şahin HANELÇİ
25.03.2008
ELAZIĞ

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
233-karlarımda saklı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz 233-karlarımda saklı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
233-KARLARIMDA SAKLI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mehmetfaruk
mehmetfaruk, @mehmetfaruk
7.7.2008 17:28:00
kutlarım güzel bir çalışma olmuş. selamlarımla
İlhami ERDOĞAN/Ozan İlo
İlhami ERDOĞAN/Ozan İlo, @ilhami-erdogan-ozan-ilo
7.7.2008 12:33:37
Gönlünüze kaleminize sağlık.
Çok güzel çok anlamlı.
Muhabbetle.
er_genc23
er_genc23, @er-genc23
7.7.2008 11:44:30
Korkuların hüznünü, ümidin ışığında,
Yarınlara taşıdım, içinde sonsuzluğun.
Yıkılmış duvarların, taşlarını harcında,
Doğrultmaya çalıştım, kahrında yorgunluğun

işte korkuların arasında umuda bel bağlama bu anlamda yürekteki ümitler korkuları bi nebze olsun gölgede bırakmayı başarmıştır ve safiyane duyguları alıp yüreğinizdeki en konforlu en müstesna yere taşıması açısından , şair burda beyaz umutların ,temiz duyguların simgesi olan karlara gömerek en azından. hayatın bu karakışlarının,fırtınalarının etkisinden korunmak amacıyla belki bu yüzden umutlarını karlara gömmek istemiş olabilir. çünkü karların altında umutlar filizliğini korur bence kışın soğuğuna aldırmadan. zira hernekadar umutlar bir bir dağılmaya yüz tutmuş gibi görünsede şair bu noktada aslında özün kaybolmadığının hissiyatı ile bir araya toplayıp bütünü elde etmek istemiştir tıpkı yıkılmış duvarların arasında taşların harcında araması gibi.ve bunları birleştirerek hayalindeki mutluluk abidesini tekrar inşa etmeye çalışmış bu noktada..?????

Attığın adımları, dağlarımın burcunda,
Karlarımda sakladım, resmettiğin tablonun.
Sararmış yaprakları, kutsanmış avucunda,
Rüya gibi yaşattım, ruhumdaki yokluğun.

burda tamamen şairin sevgiliyi yüceltmesi söz konusu çünkü içindeki bu manevi yokluğu hayalindeki simgelerle resmetmeyi başarmıştır , yok olmaya mahkum olan umutlarını sararmış yapraklar ifadesinde olduğu gibi sevgilininin avuçlarına bırakarak kendisi bu anlamdaki umudunu tek taraflı olarak korumaya çalışmış. ve bu anlamdaki ümutlar ve direnişler okadar mükemmelki düşünsenize onu tabiatın güzelliklerinde resmetmiş ve rüya gibi yaşattım derken yokluğunda bile en güzel mutluluğu yakalamış. demekki şairin özlem duyduğu kendisinde eksikliğini hissettiği sadece sevgilinin ruhu bu manada. şiirde ruhi eksikliği gidermeyi başarmıştır bir anlamda.

SAYGILARIMLA...


cebirin  defteri
cebirin defteri, @cebirindefteri
7.7.2008 11:42:56
Yüreğinize sağlık. Tebrik ederim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL