uytun
406 şiiri kayıtlı

" anne ben ölüyorum "

uytun
21 beğenme · 10 yorum · 367 okunma

" anne ben ölüyorum "




Nisan yağmurlarının elini tutup gittin
Toprağını koklasam bir garip oluyorum
Güneşimdin, ufkumda son defa batıp gittin
Susuz kaldım gitgide kuruyup, soluyorum
Farkında değil kimse anne ben ölüyorum

Taze gelmişti bahar, cemreyle koklaşmıştı
Gururlu o saçların yenice aklaşmıştı
Uzak olan mutluluk belki de yaklaşmıştı
Sensiz dünya dert yükü sanma ki gülüyorum
Farkında değil kimse anne ben ölüyorum

Üşüyünce sırtıma bir örtü atanım yok
Yavan yerim ekmeği katığı katanım yok
Kimsesizim, sen yoksun düşerken tutanım yok
Topluyorum olmuyor, vazgeçip bölüyorum
Farkında değil kimse anne ben ölüyorum

Sığmadığın alemde bir yere ilişemem
Herkes alışsa bile ben yine alışamam
Sen ölmüşken kuvvetli olmaya çalışamam
Tek sevdiğimdin annem kendimi biliyorum
Farkında değil kimse anne ben ölüyorum

Yabancısıydı gönlüm, uyumsuzu bu çağın
Oğlun gelsin obana, artık tütsün ocağın
Uyut beni bir kaç yıl boş durmasın kucağın
Bir ninnilik yer ayır yanına geliyorum
Farkında değil kimse anne ben ölüyorum

uytun ........


(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
" anne ben ölüyorum " şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?

" anne ben ölüyorum " şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
7TEPE
19 Ağustos 2019 Pazartesi 21:22:17
kahır mektubundan da öte...
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
19 Ağustos 2019 Pazartesi 22:55:43
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Hicran Aydın Akçakaya
19 Ağustos 2019 Pazartesi 00:15:32
''Üşüyünce bir örtü sırtıma atanım yok''
Üşüyünce sırtıma bir örtü atanım yok diye okudum bu mısrayı.
Ve sonra dedim ki; bazı şiirler hiç yazılmasa, Adem'ler yaşasa ve anneler ölmese keşke...

''Bir ninnilik yer'' umuduyla bir şiirlik mola vermek ve sarılmak yokluklarının ağrısına, için yana yana...
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
19 Ağustos 2019 Pazartesi 08:10:25
Yorumunuz için teşekkür ederim.
HE_Gedik
18 Ağustos 2019 Pazar 15:26:52
Farkında değil kimse anne ben ölüyorum

Duygu yüklü harika dizeler... Çook etkilendim...
Gönül sesinizi kutluyorum...

Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
18 Ağustos 2019 Pazar 15:35:41
Yorumunuz için teşekkür ederim.
şüheda_tan
18 Ağustos 2019 Pazar 14:23:26
Yuregim eridi 😢😢
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
18 Ağustos 2019 Pazar 14:57:27
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Evvel
18 Ağustos 2019 Pazar 13:39:15
Hiçbir beyaz saçlarındaki kadar güzel değildi.
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
18 Ağustos 2019 Pazar 13:40:43
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Afet İnce Kırat
18 Ağustos 2019 Pazar 12:45:08
etkileyici dizeler.. muhteşemdi

saygılarımla...
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
18 Ağustos 2019 Pazar 13:40:51
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Erkan Cem Arslan
18 Ağustos 2019 Pazar 12:02:50
Anne yokluğunda insanın içinde oluşan o kocaman boşluğu, özlemi ve yalnızlığı çok etkili ifade etmişsiniz. Sizi çok iyi anladım.
İçim burkularak okudum.
Saygı ve selamlar...
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
18 Ağustos 2019 Pazar 12:13:51
Yorumunuz için teşekkür ederim.
ben-gi
18 Ağustos 2019 Pazar 11:57:50
Özellikle erkek çocuklarıyla anneler arasında çok özel bir bağ olduğuna inanmışımdır.

Şiiriniz beni derinden etkiledi

Yüreğine,kalemine sağlık...
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
18 Ağustos 2019 Pazar 11:59:26
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Ahmet Coşkun 1
18 Ağustos 2019 Pazar 11:04:08
Uzun güzel ömür dilerken
insan yalnızlığını da
mutluluğunu da ancak
bir anne kucağında avutabilir
mekanı cennet olsun annelerin

yüreğinize sağlık...
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
18 Ağustos 2019 Pazar 11:24:03
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Funda Filiz KOTAN (Birsel
18 Ağustos 2019 Pazar 10:55:31
İnsan zaman zaman evrende yalnız hissediyor kendisini ve onu anlayan tek insan anne. Onunla zahiri de olsa dertleşiyor.

Şiir güzel
Kutlarım
Saygım ile
Bu yoruma 1 cevap yazılmış.
Şiirin sahibiuytun , şiirin sahibi
18 Ağustos 2019 Pazar 11:24:17
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Edebiyatdefteri.com'u kullanarak Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.