Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Selim Temiz
Selim Temiz

"21 MART VE HZ. ALİ"

Yorum

"21 MART VE HZ. ALİ"

( 2 kişi )

3

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

3547

Okunma

"21 MART VE HZ. ALİ"

===========================================================================================================

Meal Karşılaştırma|Mâide;67.Ayet(Arapça)يَٓا اَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّـغْ مَٓا اُنْزِلَ اِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَۜ وَاِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُۜ وَاللّٰهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِۜ اِنَّ اللّٰهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِر۪ينَDiyanet İşleri Başkanlığı: Ey Peygamber! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan onun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Şüphesiz Allah, kafirler topluluğunu hidayete erdirmeyecektir.

Diyanet Vakfı:Ey Resûl! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan O’nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Doğrusu Allah, kâfirler topluluğuna rehberlik etmez.

Kuran Yolu: Ey peygamber! Rabbinden sana indirileni tebliğ et! Eğer bunu yapmazsan O’nun mesajını iletmemiş olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Şüphe yok ki Allah kâfirler topluluğunu hidayete erdirmez.
===========================================================================================================

Meal Karşılaştırma|Mâide;55. Ayet(Arapça)اِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّٰهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذ۪ينَ اٰمَنُوا الَّذ۪ينَ يُق۪يمُونَ الصَّلٰوةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكٰوةَ وَهُمْ رَاكِعُونَDiyanet İşleri Başkanlığı: Sizin dostunuz ancak Allah’tır, Resûlüdür ve Allah’ın emirlerine boyun eğerek namazı kılan, zekâtı veren mü’minlerdir.

Diyanet Vakfı: Sizin dostunuz (veliniz) ancak Allah’tır, Resûlüdür, iman edenlerdir; onlar ki Allah’ın emirlerine boyun eğerek namazı kılar, zekâtı verirler.

Kuran Yolu: Sizin velîniz ancak Allah’tır, peygamberidir, bir de Allah’ın emrine boyun eğerek namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren müminlerdir.
===========================================================================================================

Meal Karşılaştırma|Ahzâb;33. Ayet(Arapça)وَقَرْنَ ف۪ي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْاُو۫لٰى وَاَقِمْنَ الصَّلٰوةَ وَاٰت۪ينَ الزَّكٰوةَ وَاَطِعْنَ اللّٰهَ وَرَسُولَهُۜ اِنَّمَا يُر۪يدُ اللّٰهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ اَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْه۪يراًۚDiyanet İşleri Başkanlığı:Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah’a ve Resülüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Diyanet Vakfı:Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah’a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Kuran Yolu:Evlerinizde oturun ve daha önce Câhiliye döneminde olduğu gibi açılıp saçılmayın, namazı güzelce kılın, zekâtı verin, Allah’a ve resulüne itaat edin. Ey peygamber ailesi! Allah’ın istediği, sizden kirliliği gidermek ve sizi tertemiz kılmaktan ibarettir.
===========================================================================================================

Meal Karşılaştırma|Yûsuf;2. Ayet (Arapça)اِنَّٓا اَنْزَلْنَاهُ قُرْءٰناً عَرَبِياًّ لَعَلَّـكُمْ تَعْقِلُونَDiyanet İşleri Başkanlığı: Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur’an olarak indirdik.

Diyanet Vakfı: Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik.

Kuran Yolu:Anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik.
===========================================================================================================

En az 300/(Üç Yüz) ayetle, Ali imamdır her an
Her farzda hem fikirdir, Hak İslam’da dört bir yan
"Nübüvvet Nuru" varken, "Velayet Nuru" da var
Her ayet bir farz iken, Ali de farzdır ey can.

Kur’an ile çelişen, gerçek mümin olamaz
Tek bir harf eksilmiş söz, gerçek ayet olamaz
Sünnet Ehl-i dir Ali, ayet ile sabittir
Sünnet erkidir Ali, sevmeyen kul olamaz.

Tarih 21 Mart’ta, "Kabe" içinde doğdu
"Allah Habibi" nurun, kucağında nur doğdu
İslam tarihine bak, sabit tek bir bayram yok
Her yıl on gün erkense, Ali de böyle doğdu.

Ali’yi övmüş Allah, sevmemek şansımız yok
Kişisel çıkar yok, yoktur farzda ters söz yok
Allah çok sevmiş iken, demişken İmam Ali
Seveni de sevmek farz, yok başka çıkar yol yok.

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

"21 mart ve hz. ali" Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz "21 mart ve hz. ali" şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
"21 MART VE HZ. ALİ" şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ, @ismailoglumustafayilmaz
10.5.2019 10:54:18
Dost Şair;
Şiir; kara gecenin mehtabı, saf yüreğin harmanıdır, kutlarım…

.................................................... Saygı ve selamlar..
Işık  Mehmetali
Işık Mehmetali, @isikmehmetali
19.3.2019 22:40:52
Tarikat şehlerine ders niteliğinde dizeler okudum
Yüreğine emeğine sağlık usta
___________________________________Selamlar
k.doğanay
k.doğanay, @k-doganay
19.3.2019 16:18:39
Allahın selamı hepisinin üzerine olsun.
Güzel şiirin için kutlar,
Selam ve sevgilerimi sunarım.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL