Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Mustafa Cilasun
Mustafa Cilasun

Bir Ateş Var

Yorum

Bir Ateş Var

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

885

Okunma

Bir Ateş Var

Bir Ateş Var



Kara...
Sevda dedikleri bir ateş var
Aklı karartan hiç sevda olur mu yar

Zafiyet
Aczi yete, beklentiye akar
İnsan olan yalnız duyguyla mı yaşar

İlmi, irfanı
Hiçe sayan nasıl sevgiyi anlar
Zan ve haz çeşit arar, bulunca akar

Hak
Ve adaleti, edep ve erdemi
İnsan bir ömür edep ve şuura kanar

Mizan
Emanet olarak tevdi edilen
Ruh, vicdan, akıl ve irade için karar

Ömür
Beyhude geçirmek için mi var
Beşer, cahil, zafiyetini kadere bağlar

Beşer
Okumadıkça, anlamadıkça
Araştırmadıkça, muhakemesiz yaşar

Bir
İmtihan için bahşedilenler
Varlık, yokluk tasavvurunda ne yapar

Düşünen
Sual eden, kendini bilen
Bilincini güncelleyen için vuslatta çıkar

Yoksa
Her bahane, avunma, zan
Beşeri asabiyet, ihtiras azaptan korkar

İnsan
Veya adam olan zaaftan kaçar
Azimet ve ihlasla haşyet edebine kanar

Mustafa Cilasun

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Bir ateş var Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir ateş var şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Ateş Var şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL