Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
sunar yazıcıoğlu
sunar yazıcıoğlu

Şarlatan, Jean-Pierre Claris de Florian, Çev. Sunar Yazıcıoğlu

Yorum

Şarlatan, Jean-Pierre Claris de Florian, Çev. Sunar Yazıcıoğlu

( 6 kişi )

1

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

1372

Okunma

Şarlatan, Jean-Pierre Claris de Florian, Çev. Sunar Yazıcıoğlu

Aylak insanlarla çevrili, gücü yettiğince bağıran:
Yeni köprü üzerinde bir şarlatan,
şöyle diyordu : gelin , baylar, koşun satın almağa
iyi gelen, bu önemli ilacı, her hastalığa:
Hayran olunan bir pudra,
akıl verir aptallara,
dolandırıcılara şeref verir, masumiyet suçlulara,
yaşlı kadınlara aşık,
aşık ihtiyarlara genç bir odalık,
çılgınlara uysallık ,
cahillere bilgelik.
Pudramla hiçbir şey yoktur hayatta
üstesinden gelinmedik;
onunla her şey elde edilir, her şey bilinir,
her şey yapılır; o ansiklopedidir.
Bu güzel hazineyi görmek için acele edin ...
gelin, bu altın tozu siz de deneyin.

Jean-Pierre Claris de Florian
Çev. Sunar Yazıcıoğlu

Sen nehri üzerinde bir köprü

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Şarlatan, jean-pierre claris de florian, çev. sunar yazıcıoğlu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Şarlatan, jean-pierre claris de florian, çev. sunar yazıcıoğlu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Şarlatan, Jean-Pierre Claris de Florian, Çev. Sunar Yazıcıoğlu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ, @ismailoglumustafayilmaz
6.12.2017 22:57:37
Bu şiir Yürek tınısına dokunan güzel ve canlı bir eser…
Şiirlerinizi Çok beğendim…
………………………….. Saygı ve Selamlar.

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL