0
Yorum
1
Beğeni
5,0
Puan
863
Okunma
Blues(=Maviler) Musik Teriminin Açıklamasıdır;
19.ncu Yüzyıllarda Köle Ticareti yapan Amerikalıların Ellerine düşen Afrkalı’nın Köle Kamplarında, Yollarda, Gemide ve Amerika’da söyleyip-geliştirdikleri Çalgılı-Çalgısız çok Sesli bir Musik Çeşididir.(Wikipedia)
Afrika’da, Güneşten yanmış bir Kayaya Sırtüstü yatmış ve Başını Omuzları ardında çapraz olarak bağladığı Kollarına dayamış Afrikalı Esir bir İnsanın, engin-mavi Göğe bakıp söylediği(=çaldığı yada bestelediği) "Özgürlük ve Hasret" Esinlemeleridir.
Kadının Toplumdaki "Bağımsız ve Eşit Yeri" için uğraş veren Kadınsal Hareket Sembolünün aynı Mavi Renkte olması Tesadüf değildir.
Işık gibi
aydınlatır,
kara-ela-yeşil-pembe çakır
Doğanın Göz Bebekleri.
Denizdir-Göktür
Eşit ve Hür
düşündükçe mavi;
"Benim
Gözlerim pembe,
kendimce;
Kardeş, kaygusuz, eşit bir Dünya umut ederim.
Gözlerim sensin
"adil ve eşit Dünya" benim.
Akşam olunca
yorgun Göz Kapaklarım düşer,
seni düşlerim.
Uyanınca
açık-koyu-ela,
siyah-Zeytin-kara,
Kestane-Kahverengi,
yeşil-mavi Gözbebekleri
Dünyaya bakar;
Savaş Var!
Dayanamaz buna
Damar-Damar Kanlı-Göz-Küre kızar,
Hiddet kusar-Kıvılcım saçar
kahrederim.
Benim Gözlerim;
Doğa gibi yem-yeşil,
Umut gibi mas-mavi,
İnsan gibi Eşit ve Hür,
"Blues" gibi Gök ve Deniz Rengidir.()
görür-dertlenir,
umut ile seni gözlerim."
() Türkçe "Blus" olarak okunan bu Blues(maviler) İngilizce Müzük Teriminin Açıklaması için lütfen ŞİİRİN HİKAYESİ Üstüne tıklayınız. Yukarıdaki yana yatık/İtalik Dizeler ve Açıklama benm BARIŞA ÖZGÜ 9 Şiirimden aynen alınmıştır.
5.0
100% (1)