Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
davut tunçbilek
davut tunçbilek

GÜL VE BÜLBÜL

Yorum

GÜL VE BÜLBÜL

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

622

Okunma

GÜL VE BÜLBÜL

GÜL VE BÜLBÜL

Bilmezse gül kadrini, dalındaki bülbülün
Solarsa bülbül ağlar, bir gün kalırsa düşkün
İyi günde dostu çok, dikeni gelmez göze
Yontulmuş dikenleri, batar kötü gününde

Bülbülün aşkı bitmez, solmuş olsa da güle
Dallarında can bulur, bakmaz asla haline
Kalsa da uzaklarda, gönlünde bitmez sevgi
Ahu figan kan ağlar, sebebi gülün derdi

Haberi olmaz gülün, uzaktaki bülbülden
Firkatının çilesi, akıl alır bedenden
Lal olur susar dili, güle aşık maşuğun
Vuslat aklından çıkmaz, olsa da gül firavun

Davut Tunçbilek

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Gül ve bülbül Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gül ve bülbül şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜL VE BÜLBÜL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL