Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Anar Əhəd
Anar Əhəd

Qəzəl - Üsyan çıxarın

Yorum

Qəzəl - Üsyan çıxarın

( 2 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

865

Okunma

Qəzəl - Üsyan çıxarın

Rəməl bəhri
Fə’ilAtün fə’ilAtün fə’ilAtün fə’ilün

Bu məhərrəm yığılıb bir yerə üsyan çıxarın,
Yararaq baş gözü, al qan olaraq can çıxarın.

Mən təfəkkürdə olan zənciri qırmaqda olum,
Siz gedin məscidə zəncir vuraraq qan çıxarın.

Nə gərək var axı, qan tökməyə dəccal yarana?
Hər məhərrəm çıxarırsız belə şeytan çıxarın.

Hüseyn oldu şəhid haqqı ədalət yaşasın,
Özünüzdən yeni adət, yeni dövran çıxarın.

Anarın gözləri durmaz Hüseyn ismi gələ,
Olmayanlar mənə şahid, məni duşman çıxarın.!

Müəllif: Anar Əhəd

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Qəzəl - üsyan çıxarın Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Qəzəl - üsyan çıxarın şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Qəzəl - Üsyan çıxarın şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL