Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
H
H Yıldız

KADERİN YOLU

Yorum

KADERİN YOLU

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

949

Okunma

KADERİN YOLU

KADERİN YOLU

Batıya akan nehir tarif edilmesi zor biçimde yoluna devam ediyor. Eski zamanlardan doğudan zahmetli şekilde gelen kavimlerin yerlerini başkaları alarak gün batımına ilerlemekteler. Hiçbiri geri dönmeyi düşünmedi. Kim bilir vazifenin sırrı bu belki de. Bu gidişte acelecilik yok, düşünceler evrenin genişliği kadar anlaşılamaz . Ama dönüşün kati olduğu tek yer var.

Kimin bu kanun , bu hesap?
Yer viran göğümüz bitap.
Yaldızlanıp donatılmış,
Okunmayan mahzun kitap.

Elif ve mim unutulmuş.
Şam diyarında buluşmuş.
Şark’ın ve garb’ın fitnesi.
Şeytan boşuna yorulmuş.

Kafirin icadı bu plan.
Ölen, öldüren Müslüman.
İster ki küre-i arzda,
Kalmasın tek hakkı anan.

Böl bölüştür parçala yut.
Sulh masalı ile uyut.
Siz yeryüzü tanrıları!
Nerede firavun, nemrud?

Acılara gebe zaman.
Ağır kader döner devran.
Verilmiştir yüce hüküm.
Elekten geçer hep insan.

Esir mi olduk dünyaya?
Beklerken cennet-i alâ.
Nerede içimizdeki?
Ölümü korkutan Hamza?

Kimi kalır kimi gider.
Savrulur ümmet-İ beşer.
Tohum batıya yayılır.
Her doğum sancılı geçer.

Oluk oluk akar insan.
Deryadan ve de karadan.
Yeniden doğacak İslam.
Haçlıların arasından.

Batıl yine çelik siper.
Hak alnı açık cengaver.
Kimler bizimle bilelim.
Bir ses ver Allah-û ekber.

Bir asırlık devri alem.
Kabe tek mevzi müstahkem.
Ya Bedir gibi muzaffer.
Yada kapımızda matem.

Yetmez mi bunca ızdırap ?
Oku! Sırra vakıf kitap.
Vaadi gerçek olan o.
Allah (c.c.) ındır asıl hesap.


Busemaye (Hasan Hüseyin YILDIZ)

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Kaderin yolu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kaderin yolu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KADERİN YOLU şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL