Büyük iyilikleri tanımak için, küçük kötülükleri tanımamız gerekir. j.j.rousseau

Şii Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Şii" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Şii ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Şii" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Şii ile ilgili " 24674 " şiir aşağıdadır.
Savaşırken
Öleceğim
Belki de
Terlerim

...
Devamını oku »
Şikayet etmedim hiç siteminden nazından
Hasret türküsü çaldım davulundan sazından
Kör oldu da gözlerim yolunu gözlemekten
Yine de sana sevgimi anlatamadım ya

...
Devamını oku »
Tam benzetme
2-Teşbihi Beliğ güzel benzetme: Aslan cemal

3-Benzetilen veya sadece benzeyen verilirse istiare denir

...
Devamını oku »
Rahatlamışsın, belli gönül çağıltısından
Kendini akıntıya salıp gidiyormuşsun

Seni dalgın görmüşler haberci güvercinler
Gerilerde kalınca yaşanan güzel günler

...
Devamını oku »
çok zaman önceydi
ve bir akşam üzeriydi
mevsim finali oynuyordu
benzi soluyordu düşlerimin
istemeye istemeye

...
Devamını oku »
Evet...Şiir kitabım çıktı
Kağıt Gemilerim: Çocuk Olmak - Toplu Şiirler Kitap Açıklaması
Güzelliğin, iyiliğin, saflığın yurdu çocukluk... Ve uzakları yakın eyler şiir. Hamdi Oruç, şiirlerinde çocukluk günlerine duyduğu özlemi dile getirir. "Nerede çocukluğum /Özlemim deniz oldu / O bir damla gül"
Şiirin dil ve anlatım imkânları ile çocukluk günlerine -sahih zamana- içten bir yolculuğun izleri okunur. Hamdi Oruç'un şiirlerinde çocukluk çağı gürül gürül adeta yeniden yaşanır. Toprağın, suyun, ağaçların, çiçeklerin, kuşların çağrısıdır bu. Bir dem sevinçler içinde, bir dem hüzünler içinde dile gelir dizeler.
"Nerede çamurlardan ev yapan O masum ellerim

...
Devamını oku »
bugün de karanlık
bugün de geceye teşne.
yarını bekle diyor dostlarım
bir umut
yarını bekle.

...
Devamını oku »


İçtimada geçerken hayat öğütüldüğüm…
İnzivaya çekilmiş bir kuram gibi

...
Devamını oku »
Yol gösteren aydınlatan kimse
Yol gösteren bilgilendiren kişi

Bilgi: Yolumuzu aydınlatan bir güneştir


...
Devamını oku »
Sonra hiç
beklenmedik
şiirler çok
olağan acıların
türevleri

...
Devamını oku »

İlk 249 250 251 252 253 254 255 256 257 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL