"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

 Alakalı resimli kitaplar

Politika Kitabı - Politika Kitapları

Politika konu başlığında toplam 1210 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Politika kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Kolektif

Derin Kitap

Ticaret, tarih boyunca Avrupa için olduğu gibi, AB için de önemli olmuş, zenginlik ve refahın kaynağı olarak görülmüştür. AB için ticaret politikası, ekonomik ve ticari gücü yoluyla dünya ticaretinde temel aktörlerden biri olmanın aracı olduğu gibi, kendi entegrasyonunun gelişimi ve derinleşmesi için de çok önemli bir politika alanıdır. Bu nedenle dünya ticaretindeki gelişmeler ve AB’nin dünya tic..»»
Toktamış Ateş (Derleyen)

Ümit Yayıncılık

Dünyanın gündemine damgasını vuran son gelişmeler, uluslararası ilişkiler disiplinine ilişkin kimi konuları "sıradan" sohbetlere konu olacak kadar yaşamımızın içine soktu. "Sıcak" uluslararası gündemin özelliği nedeniyle olsa gerek, bireyler artık güncel ekonomik sorulara ya da güncel iç politika gelişmelerine gösterdikleri ilginin daha fazlasını uluslararası ilişkiler alanında yaşanan gelişmel..»»

M. Emin Ruhi

Doğu Kütüphanesi

Bu dünyada hiçbir şey, haklarını bilip de onun için birşey yapmamak kadar trajik değildir. Apaçık ortada duran bu kötülüklerin (ırk ayrımcılığının) arasında hiçbir şey yapmadan duramazdım, durmadım da.” Martin Luther King Amerika; köleliği Anayasasına yazmış, köleliği kaldırmak uğruna bir iç savaş yaşamış, kanunlarında yazılı, resmi uygulaması olan ayrımcılığı kaldırmak için ciddi bir medeni ha..»»
Faruk Sönmezoğlu

Der Yayınları

Bu kitabın konusu 19641980 yılları arasında ABDnin Türkiyeye yönelik dış politikasının ağırlıklı olarak Kıbrıs sorunu çerçevesinde incelenmesidir. Elinizdeki çalışmada kullanılan kavramsal çerçeve gerçekçi yaklaşıma ilişkin güç ve güç dengesi perspektifidir.»»
Feroze A. K. Yasamee

Kronik Kitap

Abdülhamid'in Taktik ve Stratejik Dünyası “Feroze Yasamee, çalışkan, geniş bilgili ve 19. yüzyıl Osmanlı-Balkan tarihinin üstadı bir tarihçi. Sultan Abdülhamid ve döneminin dış politikası için ciddi okuma yapmak isteyenlere tavsiye edilir.” İlber Ortaylı Büyük zayiatlar verildiği, önemli toprakların kaybedildiği ve mali olarak kriz boyutunda sorunların yaşandığı bir dönemde tahta çıktı II..»»
Ömer Lütfi Taşcıoğlu

Nobel Akademik Yayıncılık

Kitapta, İsrail’in ve İran’ın kitle imha silahları ile ilgili çalışmalara ilişkin bilgilerin yanı sıra küreselleşmenin imkanlarını kullanan ABD ve İsrail’in Kıbrıs ve Türkiye üzerindeki hedefleri, Irakta kurulan Güney Kürdistan’ın konfederal yapıda Türkiye’ye bağlanması suretiyle büyüyormuş gibi gösterilen Türkiye’nin Güney Doğu Anadolu Bölgesinin Türkiye’den koparılarak kurulacak ‘Büyük Kürdistan..»»
Ömer Lütfi Taşçıoğlu

Nobel Yayın Dağıtım

SSCB’nin parçalanmasını müteakip tek kutuplu hale gelen dünyada eski sömürgeci ülkelerin tek başına yerini alan ABD, 21 nci asrın tarihini yazmaya soyunmuştur. Bu hedefi gerçekleştirmek üzere medya, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarını da kullanarak küreselleşmenin tüm imkanlarından yararlanan ABD, ulusal hedeflerine ulaşmada hiçbir engel tanımamakta ve gerektiğinde işgale bile başvurmaktadır..»»
Şatlık Amanov

Gökkubbe

Siyasi, askeri, ekonomik ve stratejik açıdan yeniden yapılanma sürecinde olan beş yeni bağımsız devletin (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenisten ve Özbekistan) ortaya çıkması uluslar arası ilişkiler sisteminde orta asya alt sisteminin oluşumunu başlatmıştır. Diğer taraftan, bu bölge Türkiye, Rusya, Çin, İran, Pakistan gibi komşu ülkelerin yanı sıra, bölge dışı güçlerin de çıkarlarının k..»»
Aziz Belli

Dora Yayınları

1. Çevre, Çevre Sorunları ve Çevre Politikası Kavramları 2. Türkiye’de Çevre Politikası ve Yönetimi 3. Avrupa Birliği Çevre Politikası 4. AB Uyum Sürecinde Türk Çevre Politikası 5. Türk Çevre Politikası ve Yönetimi Örgütlenmesi»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız