KIBRIS deyince aklıma vefasızlık geliyor benimde. Kıbrıs yavru vatandı bir zamanlara ama artık bize yabancı bir yavru. Kıbrıs'ı emin ellerden alıp kurda kuşa teslim ettik. 1974'teki davayı unutmadılar ve acısını sapladılar bir hançer niyetine apansız. Beyaz bir bayrak zeminine üstten ve alttan kırmızı şeritler ortasında ay ve yıldızın harmonisi kolay mı sağlanmıştı bundan çeyrek asır kadar önce. Biz her zamanki gibi tarihimize olan duyarsızlığımızı tekrar ederkek bu konuda ne kadar aciz olduğumuzu gösterdik. Rumlara boyun eğildi , gelin vurun denildi resmen. Gerçekleri görmek için bakmakla yetinen dirayetsiz yöneticiler, bazı şeyleri nedense ya görmüyorlar ya görmek istemiyorlar. Satılmışların elinde günden güne eriyen bir gerçek: KIBRIS
girne sahiline gelip toros dağlarının ancak zirvesine bakan insanlar,baskenti Lefkosenın diğer yarısında yasayan ve onlarında baskenti olan rumlar,türkiye sayesınde yaşamasına rağmen türkü sevmeyen insanlar,üç delikli prizlerin 3.deliğindeki kilidi anahtarla yıterek fişi takmaya calısanlar,türk toprakları olmasına ragmen yarısını dolduran yabancılar,bundan kaynaklanarak tukce yazılarının azaldığı tabelalar,panolar..Lefkoşede rumların kilisiesinden her gün duyulan çanlar,sabah ezanını okunmasından rahatsız olan uykusunun bölündüğünü ya da korktuğunu söyleyen yabancılar ve okumamaktan geri kalmayan hocalar,cuma namazını kılmak için camı bulmakta zorlanan müslümanlar..lar..lar..lar..daha akla gelmeyen cok sey var..ama şimdilik bunlar.
sonuç olarak bu günkü politikayı düşündüğümüz de'' karaoğlanoğlu şehitliğinde ''neden öldüğünü anlamakta güçlük çeken şehitlerimizin yatmakta olduğu harekat.
Alıntıdır. ''1974 barış harekatı’nda bu bölgede şehit düşen askerlerin anısına yaptırılmış ve 20 temmuz 1976 tarihinde ziyarete açılmış olan şehitliktir. anıt ve şehitliğin restorasyonu 29 ekim 1994 tarihinde tamamlanarak, buradaki anıt yenilenmiştir. şehitlik ve batı yanındaki açık hava müzesi bir bütün oluşturmaktadır. şehitlik girişinde bulunan iki adet sütun anavatan’a açılan kapıyı,sağ taraftaki heykel gurubu türkiye cumhuriyetini, sol taraftaki heykel gurubu kuzey kıbrıs türk cumhuriyetini simgelemektedir.iki heykel arasındaki boşluk anavatan’a açılan pencereyi,heykelin dört ayak üzerinde durması, barış harekatının dört gün sürdüğünü, heykel üzerindeki kartal, gemi burnu ve personel figürleri, harekatın kara hava ve deniz kuvvetlerince müşterek olarak yapıldığını, mehmetçik ve arkasındaki türk bayrağı, barış harekatının türkiye tarafından yapıldığını, kendinden emin ve vakur türk milletini,heykel üzerindeki diğer değişik motifler türk askerinin harekat anındaki duygusallığını, yardımseverliğini, azmini ve kararlılığını ifade etmektedir''
Trafiği sol taraftan akan, taksilerinin mercedes marka olduğu, bizleri sevmediklerini söyleyecek kadar şımarık insanları olan, elektrik prizlerinin üç delikli olduğu, içme suyu berbat, yanmış dağları ile göze hoş görünmeyen, sahilindeki(Acapulco- Girne) kumsalı müthiş, rakı-balık, begonvilleri ile tatlı tatil anılarımı anımsatan ada.
Bir yanı aşkın dikenli kaktüsü
Bir yanı oynak rum türküsü.