"Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!" Peki bu dosdoğru yol nedir? Bu yolda ilerleyebilmeleri için mü'minlerin ne yapması gerekir? Allah'ın, elçisi için istediği bu istikamet nedir? Onunla birlikte tevbe edenler kimlerdir? Bu kitap, 'Rabbimiz Allah'tır' diyen ve samimi bir şekilde bulundukları durumu korumaya çalışan müminler içindir...
Bu kitapta yer alan hadisler, Allah'ın izniyle, dosdoğru yol ü..»»
"Sözü, Rasûlullah'ın sözüne en çok benzeyen Hasan-ı Basrî'dir."
İmam Cafer-i Sâdık Hasan ibn Ebi'l-Hasen Yesâr el-Basrî, 641 tarihinde Medine'de doğmuştur. Annesi Hayre, Rasulullah'ın (sav) eşi Ümmü Seleme'nin âzatlısı ve hizmetkârıdır. Tabiînin önde gelenlerindendir. Hz. Ali'nin yanında yetişen Hasan-ı Basrî, Hz. Osman ve Hz. Abdullah bin Abbas gibi önde gelen sahabelerle görüşmüştür.
İlk..»»
Müsned; hadislerin, konularına bakılmaksızın, bazen tek, bazen birden çok sahabi ravisine göre ard arda sıralandığı, bu yüzden belli bir konu bütünlüğü taşımadığı halde bir araya getirilmiş, tertip edenin ismiyle tanınan kaynak hadis eserleridir.
Müsnedlerde, konu bütünlüğü veya hadisin sahih, hasen ya da zayıf oluşu dikkate alınmaz. Bunun yanında bir hadis âliminin, şeyhlerinden rivayet etti..»»
İlk insan Hz. Adem'den beri ilahi vahye muhatap olan insanoğlu, daha önceki tevhidi öğretilerin unutulması, kaybolması veya değiştirilmesi üzerine bunların doğru olanlarını tasdik, yanlış olanlarını düzeltip tashih eden mükemmel bir hazineye, Kur'an'a sahiptir artık. İnsanlar "Furkan" olan Kuran sayesinde nelerin ilahi doğrular, nelerin de beşer kaynaklı hurafeler ve uydurmalar olduğunu öğrenebi..»»
Bir ibâdet olarak namazda, okuduğumuz ayet, sûre, dua ve tesbihatları anlamlarını bilerek okumamız gerekir. Namazı niçin kıldığımızı, namazda ne dediğimizi, niçin dediğimizi, kime dediğimizi, bilmemiz önemlidir. Anlamadan okumak, tekrar etmek, insanı şekilcilikten kurtarmaz. Bundan ötürü okuduklarımızı anlamak, anladıklarımızı yaşamak zorundayız. Anlayarak okursak zevk duyarız, tat alırız, devam..»»
"Andolsun ki, rasûlullah'da sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı ümit edenler ve allah'ı çokça ananlar için en güzel örnekler vardır." ayetiyle Rabbimizin en güzel örnek ilan ettiği, "Peygamber size neyi getirmişse, ne verdiyse Onu alın, neyi yasaklamışsa ondan sakınınız."
Ayetiyle itaat ve teslimiyetimizi emrettiği o yüce Rasûle uymak zorundayız. Çünkü O, bu dünyada mesut bir hayatı..»»
İslamî ahlâkın gayesi, dünya hayatını küçük cennet kılmaktır. İnsanlar bu cennetten Ahiret hayatına geçerler. Ahiret hayatı bu insanlar için büyük cennettir.
Toplumu ayakta tutan en önemli dinamiklerden biri ahlâktır. Toplumlar yoksulluktan değil, ahlâksızlıktan yıkılır. Ahlâkî çöküntünün önlenemediği ve ahlâksızlığın prim yaptığı toplumlarda yıkım ve çöküş hızlanır. Kur'an-ı Kerim'de ahlâksızl..»»
Edebiyatdefteri.com, 2021. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Edebiyat -
Şiirler -
Kitap
Edebiyatdefteri.com'u kullanarak Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.