"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Yemek-Kültür-Tarih-Genel

Yemek-Kültür-Tarih-Genel isimli konu başlığında toplam 38 kitap bulunuyor.
  Yemek-Kültür-Tarih-Genel kategorisindeki kitaplar
Salih Zengin

Hayykitap

Kebapçılar, pideciler, dönerciler, pilavcılar, lahmacuncular, köfteciler, balıkçılar, kahvaltıcılar, pasta ve tatlıcılar, fasulyeciler...Farklı farklı yöresel lezzetleriye birbiriyle yarışan restaurantlar ve cafeler... İsatnbul'daki en güzel içkisiz lezzet mekanlarını sizler için bir araya getirdik. Her biri tek tek gezilmiş ve test edilmiş bu lezzet duraklarının bundan sonrakı misafirleri sizl..»»
Sahrap Soysal

Doğan Kitap

Sahrap Soysal, bakır kapları yapan zanaatkârları, Osmanlı mutfağında bakır kapların yerini, özellikle bakır kaplarda pişirilmesi gereken yemekleri anlatıyor. Zaman zaman çocukluğuna gidiyor ve artık bugün unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri bize yeniden hatırlatıyor. Gravürlerin ve Osmanlı döneminde Anadolu'ya gelen Batılı gezginlerin anlatımlarını da içeren Bakır Kaplarda Türk Yemekleri, artık u..»»
İlhan Eksen

Sel Yayıncılık

Yıllar öncesinden günümüze İstanbul`daki kebapçılarda bir gezinti.
Önceki kitaplarında rakı adabını ve mezelerini, İstanbul azınlıklarının yemeklerini, o insanların neden ve nasıl dağıldıklarını araştıran yazar, bu kez kendi deyişiyle "kebabın İstanbuldaki serüvenine" kafayı takmış.
Yanıtını aradığı sorular da, "İstanbul kebap mı kokuyor? Bu kebap da nereden çıktı? Kebap mı İstanbul`u değişt..»»
Nevin Halıcı

Metro Kültür Yayınları

Geleneksel Konya Yemekleri 1979`da, Ege bölgesi Yemekleri 1981`de, Akdeniz Bölgesi Yemekleri 1983`te, Türk Mutfağı 1985`de, Nevin Halıcı`s Turkish Cookbook 1989`da, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yemekleri 1991`de, Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı 1999`da, Konya`da Kışlık Yiyecekler Üzerine Bir Araştırma 2000`de, Karadeniz Bölgesi Yemekleri 2001`de, Sufi Cuisine 2005`te ve Konya Mutfak Kültürü ve Ko..»»
Tijen İnaltong

İletişim Yayınları

önsipariş 12/06/2008

Tijen İnaltong bu sefer karşımıza farklı bir hikâyeyle çıkmak ve her yaşamın bir öyküsü olduğunu anlatmak istedi. Kimi mutfağımızı dünyaya tanıtmış, kimi Anadolu`nun unutulmuş tariflerini derlemiş, kimi atasından gördüğü yöntemlerle üretim yapmayı sürdüren, kimi ise hiçbir zaman mutfaktan çıkamamış, alnından akan teri silip yaşamın içine dalamamış elli beş kişini..»»

Selim İleri

Doğan Kitap

Selim İleri Evimizin Tek Istakozu`nu yayımladığında yer yerinden oynamış, herkes mutfağa koşup Evimizin Tek Istakozu`ndaki yemekleri pişirmişti. (Zehirlenme olaylarından elbette yazar sorumlu değildi) ve bu kez Oburluğun Edebiyat Kitabı! Sizi çorbasından sıcağına, salatasından zeytinyağlısına, meyvesine, tatlısına, şerbetine inanılmaz güzellikte bir mutfak gezisin..»»
Oktay Usta (Oktay Aymelek)

Yakamoz Yayıncılık

Bugün ne pişirsem?” derdine son! Oktay Usta’dan birbirinden muhteşem mönüler Ev hanımlarının en büyük derdi “Bugün ne pişirsem?” sorusuna, Oktay Usta’dan muhteşem bir cevap! Özenle hazırlanmış mönüler, fotoğraflı tarifleriyle birlikte sunulmuştur. Hergün rahatça faydalanabileceğiniz, kolay ve pratik bir şekilde kullanabileceğiniz bu kitap, hayatınızı kolaylaştırıp, bir..»»
Oktay Usta (Oktay Aymelek)

Yakamoz Yayıncılık

Bugün ne pişirsem?” derdine son! Oktay Usta’dan birbirinden muhteşem mönüler Ev hanımlarının en büyük derdi “Bugün ne pişirsem?” sorusuna, Oktay Usta’dan muhteşem bir cevap! Özenle hazırlanmış mönüler, fotoğraflı tarifleriyle birlikte sunulmuştur. Hergün rahatça faydalanabileceğiniz, kolay ve pratik bir şekilde kullanabileceğiniz bu kitap, hayatınızı kolaylaştırıp, bir..»»
Kolektif

Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Varsıl ile yoksulun, farklı etnik kümelerin, kent ile kır sakinlerini, kadın ile erkeğin, yetişkin ile çocuğun aynı şeyleri yemediğini hep biliriz. Yemek, insanların toplum içindeki konumunun bir göstergesidir. "Ne yiyorsak oyuz" deyişine şaşmamak gerek. Ne yiyorsak o olduğumuzdan dolayıdır ki, insanın konumunu belirleyen ayrımların arkasında, çoğu kez, özü, kişili..»»
Elif Karlı

Kar Yayınları

Ramazan ayı, Müslüman toplumlar için çok önemli ve kutsal bir aydır. Ramazan ayı ibadet ayıdır ve oruç ibadeti bu ayda yerine getirilir. "Ramazan Yemekleri" kitabımızda, Ramazan ayı boyunca iftarlarda ve sahurlarda sofralarınızı süsleyecek, hem midenizi hem de gözünüzü doyuracak birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulacaksınız. Sanatçı ve yemek ustası Elif Karlı, yılların deneyimiyle çorba..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız