Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Tarih-Trabzon

Tarih-Trabzon isimli konu başlığında toplam 5 kitap bulunuyor.
  Tarih-Trabzon kategorisindeki kitaplar
Kadri Özcan

Serander Yayınları

In fact the only real world is the wild world where everythinh is possible but, nothing has been mature was saying Cioran the author, ruptured from his origins. In our era, it is necessary to csratch out the imperilism and turn this in to a mutual happiness to ease the pains of Ali or Aleko of Trebizınd, who are living with the troubles coused by imperialism yet, it is the greatest exterminatory..»»
İsmail Akbal

Serander Yayınları

Milli Mücadele yıllarında , Anadolu’da en karmaşık ilişki ve mücadelenin yaşandığı il Trabzon`dur. 1918 -1923 yılları arasında ; Adem-i Merkeziyetçilerden Bolşeviklere ,Enverciler ve Teşkilat-ı Mahsusacılardan Pontusçulara ,Hilafet ve Saltanatçılardan Cumhuriyetçi Ankara Hükümeti yanlılarına kadar çeşitli güç odaklarının mücadelesine sahne olan Trabzon’da TBMM Hükümeti ancak 1923 başlarında ko..»»

Mustafa Durman

Heyamola Yayınları

Trabzon Halk Kültürü'nde Dr. Mustafa Duman, Trabzon folkloru ve halk edebiyatıyla ilgili konuları incelemektedir. Kitabın ilk bölümünde, Hamamizade İhsan'ın, 1910 yılında, Trabzon ve Rize yöresinden derlediği ve "Trabzon Manileri" başlığıyla bir araya getirdiği 605 mani-türkü yer almaktadır. Trabzon Halk Kültürü'nün diğer bölümlerinde, yörenin manilerinden, türkülerinden başlayarak, sözlü halk e..»»
Ömer İskender TulukHalil İbrahim Düzenli

Klasik Yayınları

İki yüzün üzerinde seyahatnameye konu edilmiş, hakkındaki ilk yazılı kaynaklar M.Ö. 400’lere kadar inen Trabzon’un yerel mimarlık ve sanat tarihi üzerine ilk araştırmaların 1895’te Bulletin de Correspondance Hellénique’te yayınlanan biri Josef Strzygowski’nin, ötekisi ise Gabriel Millet’in –başka Ayasofya olmak üzere Trabzon’daki Bizans kilise ve manastırlarını konu edinen- iki makalesi ile başlad..»»

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi

Bu kitap, Trabzon şehrine ait 1486, 1523, 1553 ve 1583 tarihli tahrir defterleri incelenerek hazırlanmış bir demografi tarihi çalışmasıdır. XV. yüzyılda, nüfusu neredeyse tamamen Hıristiyan ve Rum olan bu kentin 1461 yılındaki fethinin ardından neler yaşandığı, Osmanlı kaynakları eşliğinde adım adım izleniyor. Aradan geçen yüzyıl içinde sürgün ve iskân politikaları, dönemin savaşları ve gerginlikl..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız