Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Sosyoloji Tarihi

Sosyoloji Tarihi isimli konu başlığında toplam 4 kitap bulunuyor.
  Sosyoloji Tarihi kategorisindeki kitaplar
Peter Burke

Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Peter Burke bu kitapta, baskı makinesinin icadından Encyclopédie`nin basımına kadar geçen zamanda, Avrupa`da, bilginin örgütlenme biçimlerinde görülen değişiklikleri inceliyor. Mannheim`dan Foucault`ya, değişik bilgi sosyolojilerini değerlendirdikten sonra bir toplumsal grup olarak aydınları ve düşünsel yaratıyı destekleyici ya da engelleyici bir konumda olabilen toplumsal kurumları -özellikle ..»»

Mustafa Gündüz

İz Yayıncılık

Kitapta yeralan çalışmalar bilhassa İkinci Meşrutiyet Dönemi`nin tüm düşünce yapılarını, önde gelen fikir adamlarını ve temel tartışmalarını detaylı biçimde ele aldıkları gibi, bu fikirlerin öncüsü hareketleri de incelemekte ve bununla da kalmayarak Cumhuriyet`in entelektüel temellerini ortaya koymaktadırlar. Bu kapsam ise neredeyse bir asırlık bir zaman dilimindeki düşünce hareketleri ile entelek..»»
Alan Swingewood

Bilim ve Sanat Yayınları

Bu kitap, ne bir sosyoloji tarihi ne de bir sosyoloji teorisi tarihidir; bu kitap, sosyolojik düşünceyi on sekizinci yüzyıl felsefesi, tarihi ve ekonomi politiğindeki kökenlerinden başlayarak ele alan seçmeci bir tarihtir. Burada sosyolojik düşünce derken, toplumun kendi başına özgün bir inceleme nesnesi, yasalar ile süreçler tarafından nesnel olarak belirlenen bir sistem ya da yapı olduğunun fark..»»
H. Bayram Kaçmazoğlu

Anı Yayıncılık

Bu kitabın temel hedefi, Türk sosyolojisinin kurucuları, Ziya Gökalp ve Prens Sebahattinin sosyolojik görüşlerinin hangi tarihsel, siyasal, toplumsal ortamdan şekillendiğini: Türk sosyologlarının gündeminde olan konuların hangi koşullarda biçimlendiğini çözmektir. Dolayısıyla kitabın ana metni, Ziya Gökalp ve Prens Sebahattinin sosyolojik görüşlerini, dönemin siyasal - toplumsal özellikleriyle bir..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız