Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Kuran-ı Kerim

Kuran-ı Kerim isimli konu başlığında toplam 335 kitap bulunuyor.
  Kuran-ı Kerim kategorisindeki kitaplar
Kolektif

Kevser Yayınları

H.z Resulullah (s.a.a): Sizin en iyiniz, Kur'an'ı öğrenip başkalarına öğreten kimsedir. (Arka Kapak) »»
Sefer Göltekin

Pınar Yayınları

Rivayetlere göre Allah'ın Rasûlü, veda haccında, Arafat'ta hazır bulunan yüz bini aşkın sahabeye, umumi olarak da bütün Müslümanlara, bütün insanlığa değişmez, eskimez ölçüler ihtiva eden bir hutbe irad etti. "Belki bu seneden sonra görüşemeyeceğiz; sözümü iyi dinleyiniz ey insanlar... Sakın benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz..." dedi. Orda bulunan herkesi, elçilik vazifesini hakkıyla yerin..»»
Süleyman Bosnalı

Rehber Yayınları

Bütün yaratılmışları, Allah'ın isimlerinin bir mütalaa alanı olarak görmek nasıl mümkün olacaktır? Allah'ın isimlerinin dualara kattığı mânâ nedir?"Allah'ın 99 ismi vardır. Kim onları sayarsa Cennet'e girer." hadisini nasıl anlamak gerekir? Kur'an'da ayet sonlarında geçen isimleri nasıl anlamalıyız? Esmâ-ı Hüsnâ'nın sırları nelerdir? Bu eserde bu soruların cevaplarını ve daha fazla..»»
Celaleddin Vatandaş

Pınar Yayınları

"Bugünün kitleleri, belirli bir hayat tarzını benimseyerek, onun ilke ve özelliklerine göre yaşamayı, o hayat tarzını belirleyen (ler)e ibadet manasına geldiğini düşünmez kılınmış, ibadetten bir varlığın önünde secdeye varmayı anlar olmuşlardır. Oysa ibadet, Kur'ani manasıyla daha farklı olup doğrudan hayat tarzıyla ilgilidir. Elbette ki birisine secde etmek te ibadettir; bunda tereddüt yok. Ancak..»»
Alaaddin Başar

Zafer Yayınları

Allah'ın güzel isimleri nelerdir? Bu isimler ne anlama gelir? Kainata bakıp bu isimleri nasıl anlarız? Esma-i Hüsna Yazıları öteden beri ihtiyaç duyulan bir çalışmaydı. Gerçi bu alanda yapılmış başkaca çalışmalar el'an mevcuttu, ama bu kitapların her biri bugünün ihtiyacını tam olarak karşılayabilir durumda değillerdi. Özellikle de, 'Allah'ın güzel isimleri'nin kainat penceresinde nasıl tanın..»»
Ali Osman Tatlısu

Kapı Yayınları

Tanrı'nın Gönülleri Açan, Fikirleri Nurlandıran Doksan Dokuz Adı "Allah adıyla andığımız büyük zat, bu muazzam varlığı yaratan, tutan, her lahza görüp gözeten zattır. Hudutsuz kudret sahibidir, isterse yaratılmışların daha nice benzerlerini de vücuda getirir; yine de kudretinden bir zerre eksilmez. O, Rabbü'l-Alemin olmakla beraber kendisiyle aşinalığı olan kullarına bilhassa öyle lütufları, ..»»
Yusuf Tavaslı

Tavaslı Yayınları

Cuma, Kehif İza Vâkaa Fetih Sûreleri Yasin Duâsı Hatim Duâsı Mubîn Duâsı (Ön Kapak) »»
Cemalnur Sargut

Nefes Yayıncılık

Hz. Pirlerin dilinden Yasin sûresi tefsîri. Kur’ân-ı Kerîm’in içinde herhalde en çok okunan surelerden biri Yasin Sûresidir. Genellikle Arapça bilmediğimiz ve Türkçe’ye çevrilmiş metinlerden de derinine inemediğimiz Kur’ân-ı Kerîm, raflarda durmak veya anlamadan okumak için değil, okumak, anlamak, tefekkür etmek ve hayatımıza uygulamak için tebliğ edilmiştir. Yasin Suresinin zahirî ve ..»»
İhsan Süreyya Sırma

Beyan Yayınları

İslam gibi tek Hak olan dinden, batıl olan dinlerin hepsine kadar hemen bütün dinlerde, bir ibadete çağrı yöntemi vardır. En küçük primitif dinlerde bile, din mensuplarını, kendi itikadlarınca yapılacak olan ibadete çağıran yöntemlerle karşılaşıyoruz. Ya tamtamlarla, ya herkesten farklı çıkarılan insan sesleriyle ya da ateşle dumanla, borularla, çanlarla, zillerle, vs. aletlerle insanlar kendi d..»»
Recep Alpyağıl

İz Yayıncılık

Çağdaş felsefenin önde gelen isimlerinin önemli bir kısmının farka dair metinler neşretmiş olması bir tesadüf sayılamaz. Heidegger Identity and Difference, Deleuze Difference and Repetition, Lyotard The Differend, Derrida Writing and Difference. Bu merkezî metinlerin yanında alabildiğine geniş bir fark literatürü var: farklara saygı göstermek, farklılıkların bir aradalığı, ötekilik, başkalık ve ..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız