Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Dinler Tarihi

Dinler Tarihi isimli konu başlığında toplam 53 kitap bulunuyor.
  Dinler Tarihi kategorisindeki kitaplar
Felicien Challaye

Varlık Yayınları

Samih Tiryakioğlu`nun dikkat ve özenle üzerinde durarak dilimize kazandırdığı bu yapıtta insanlığın ilk zamanlarından bugüne dek yeryüzünde din duygusunun doğup gelişmesini izleyecek ve bilgi sınırlarını genişleteceksiniz. İslam dışında büyük dinlerin tümünü içermektedir Dinler Tarihi.»»

Joachim Wach

Ataç Yayınları

Bilimsel Bir Disiplin Olarak Kuruluşuna Teorik Bir Giriş "Dinler tarihinin görevi, ampirik dinleri incelemek ve tasvir etmektir. Betimleyici ve yorumlayıcı bir disiplindir, normatif değildir. Somut dinleri tarihsel ve sistematik olarak incelediği zaman görevini yerine getirmiş olur. Onun ister tümevarımsal isterse tümdengelimsel yolla olsun ideal anlamda `dinin`hakikatini ortaya koymasını bekle..»»
Mircea Eliade

Serhat Kitabevi

Bu çalışmanın bir çok bakımdan ülkemiz dinler tarihçileri ve fenomenologları için değişik açılardan faydalı olacağı kanaatindeyim. Öncelikle belirtmek gerekir ki, Eliade'ın bu eseri, dinler tarihine konu olan bütün fenomenleri, dinler tarihi disiplini içerisinde incelemekte, onların tipolojilerini yapmakta, dini fenomenlerin morfolojik değişimlerini örneklerle sunmaktadır. (Arka Kapak) ..»»
Mehmet Aydın

Literatürk Yayınları

Bu eserde, Dinler Tarihi konularını işlerken iki önemli noktaya dikkat edilmiştir: Birincisi, Dinler Tarihi alanında Batı`da yapılan çalışmalar ve metotları aktarılmıştır. İkincisi, Dinler Tarihinin, Kur`an-ı Kerim`in bazı ayetlerinin daha iyi anlaşılmasındaki rolü belirtilmeye çalışılmıştır. Prof.Dr. Mehmet AYDIN »»
Rıza Algül

Cumhuriyet Kitapları

Rıza Algül bu kitabında, dine ve devrimlere ilişkin kaba bakış açılarına karşı bizi uyarıyor. Yazar, geniş bir tarihsel ve teorik irdelemeyle bize, dinlerin ve devrimlerin yalnızca uzlaşmaz ve çatışmalı alanlar olmadığını gösteriyor, Dinlerin temsilciliğini yüklendikleri çıkarlara bağlı olarak, karşıdevrimci olabildikleri gibi, devrimci işlevler de yüklenebildiğini örnekleriyle anlatıyor. Egemen..»»
Mahmut Aydın

Pınar Yayınları

Dinsel ve kültürel çoğulculuk gerçeğinin görmezden gelinmesinin artık mümkün olmadığı günümüz dünyasında, farklı dinsel geleneklerin taraftarlarıyla olan ilişkilerimizde, adına 'diyalog çağı' denen yeni bir dönem başlamış bulunmaktadır. Bu yeni dönemle birlikte katı ve saldırgan misyonerlik ve davet yöntemleriyle, bir dinsel geleneğin mensuplarını kendi inançlarından döndürerek karşıt dinî geleneğ..»»
W. Montgomery Watt

İz Yayıncılık

Bu çalışmada Watt, her şeyden önce İslam'ı çok iyi bildiği bir din olarak tanımlamakta, ilahiyatın temel problemleri olan Tanrı, insan ve alem konularında yer yer, bütün dinlerden ve özellikle de İslam'dan örnekler vremek suretiyle bir bakma karşılaştırmalı bir açıklama yoluna gitmektedir. Dolayısıyla dinlerin bu konularla ilgili bakış açılarını sosyolojik ve psikolojik bir çerçevede irdelemeye ..»»
Ali Rafet Özkan

Akçağ Basım Yayın

Kurban evrensel bir fenomendir ve dinler tarihi açısından ayrıcalıklı bir inceleme konusudur. Çünkü dünya tarihindeki bütün toplumlara `kurban` olgusu hep var olagelmiştir. Kurbanın tarihi, insanlık tarihi kadar eskidir ve bütün insanlığın uzak kalamadığı bir ibadet formudur. O, tarih boyunca hep homo religiousun ilahına yaklaşma, onu yüceltme, ona yakarma ve ondan medet umma aracı olmuştur. ...»»
Fuat Aydın

Ensar Neşriyat

On dokuzuncu yüzyıldaki hakim yaklaşım olan pozitivistik ve evrimci bilim anlayışının sonucu olarak dine yönelik antropolojik (Frazer, Tylor, Müller), sosyolojik (Durkheim) ve psikolojik (Frued) vs. okumalar, yerini zamanla dine, dinsel bir olgu olarak ve onu bu şekilde anlamaya çalışan paradigmalara bıraktı. Yine, ikinci dünya savaşı sonrası çalışmalarda din, pozitivistik nesnellik anlayışının ..»»
Mircea Eliade

Kabalcı Yayınları

DINSEL INANCLAR VE DUSUNCELER TARIHI CILT 1»»
Edebiyatdefteri.com'u kullanarak Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.