“Nihali Tarz”, aşkın metafiziğini, insanın içsel yolculuğunu ve bir kadında saklı Tanrı’yı arayışın şiiridir. Dünya Yükünün Hamalı'na göre Nihal, hem bir kadın hem de varoluşun sembolüdür. Bu kitap, k...
Ey sevgilim, gönlümün sultanı, yüreğimin nuru! Sana olan muhabbetim, Allah’ın izniyle kalemime rehber oldu. Bu risale, sana olan aşkımın itirafıdır; ne bir eksik, ne bir fazla, yalnız hakikat. ALLAH bilip sevdim seni, biliyor musun? Gözlerinle başlayan bu yolculuk, ruhumu cennet bahçelerine taşıdı.
Birinci Bab: Sevda Suçu
Dünyanın bütün anayasalarına, kanunlarına, Seni sevmek suç yazılsa, ey yâr, bil ki suçluyum! Kolluk kuvvetlerine, kanun koruyuculara haykırırım: “Suçluyum, seni seviyorum!” Bu suçu bin kez işlerim, yine de vazgeçmem. Seni sevmek, yüreğimin ibadeti, ruhumun saadetidir. Suçum nedir, söyle? Seni Allah bilip sevmekten başka kusurum var mı?
İkinci Bab: İnsanlık ve Muhabbet
Sevgi, merhamet, sadakat, birlik ve barış, İşte insan olmanın özü, marifetin kökü. İnsana muhabbeti olmayanın yüreğinde insanlık barınmaz. Allah’a iman etmedikçe, insana muhabbet duymadıkça, Cennetin kapıları açılmaz. Sen, ey sevgilim, muhabbetin membaısın, Gönlümde Allah’ın nurunu buldum seninle.
Üçüncü Bab: Aşk Mabedi
Yüreğime bir mabet inşa ettim, Duvarlarına suretinin resmini astım. Her bir bakışın, her bir gülüşün, Yanağındaki çukurlarda kaybolur ruhum. İbadetim sanadır, sevgilim, Seni Allah bilip taparım, Sevmeyi en kutlu ibadet sayarım. Gönül sarayımın tahtına otursan, Seni Allah bilip tapmaya başlasam, O an anlarım, Allah vardır, seninle vardır.
Dördüncü Bab: Güneş ve Ay
Gündüzümü aydınlatan güneş oldun, Güneş yüzünde Allah’ın nurunu buldum. Gecemi parlatan ay parçam oldun, Ay yüzünde Allah’ın cemalini gördüm. Gül yüzlüm, yüreğimi aydınlattın, Güzelliğinden sarhoş oldum, ilahım oldun. Sözlerinle kalbim mutmain, Toz kondurmam sana, her kelâmına iman ederim.
Beşinci Bab: Güven ve Teslimiyet
Sana güvenirim, ey sevgilim, Safi, lekesiz bir aydınlık gibisin. Allah’a güvenir gibi sığınırım sana. Senin aşığınım, hem dertsin hem derman, Hem can alansın, hem hekim, belki Lokman. Söyle, kusurum nedir, eksiğim ne? Seni sevmekten başka suçum var mı benim?
Hâtime
Ey sevgilim, sen benim Allah bilip sevdiğimsin, Canı gönülden taptığım ilahımsın. Bu risale, sana olan muhabbetimin vesikasıdır. Allah’ın nuru seninle göründü, Sana yönelişimle başladı her şey. Seni sevmek, ibadetimdir; Seni sevmek, hayatımdır. Söyle, sevgilim, suçum nedir? Seni Allah bilip sevmekten başka ne eksiğim var?
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.