ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

2010 ULUSLARARASI GENÇLİK BULUŞMASI

Düşlerimizle Ege'ye maya çalmak için tatil çantamızı hazırlamanın tam zamanı

10.3.2010

2010 ULUSLARARASI GENÇLİK BULUŞMASI

Ülkemiz gençliğinin gelenekselleşen yaz kampı bu yıl, dünya gençlerinin her yıl başka bir ülkede gerçekleştirdiği uluslar arası gençlik kampına ev sahipliği yapacak. Her yıl farklı ve birbirinden önemli temalarla düzenlenen gençlik kampı, bu yıl “dünya gençleri kardeştir” diyenleri bir araya getirecek. Latin Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Türkiye’den binlerce gencin katılacağı kamp, 3-12 Ağustos tarihlerinde İzmir Selçuk’un Pamucak Sahili’nde gerçekleşecek.


İşsizliğin ve eğitimsizliğin kader haline getirilmeye çalışıldığı bir dönemde, geleceksiz bırakılan, savaşlara yollanan dünya gençleri; iş, eğitim, barış için bir araya gelip, özlemlerini yoğuracak, umudu mayalayacak… Tüm dünyadan toplanıp, Ege’de buluşacak olan bu özlem, en genç haliyle yeniden Ege’den yayılacak tüm dünyaya.
Türkiye, İspanya, Brezilya ve Tunus’tan gençlerin çağrıcılığını üstlendiği buluşmaya, onlarca ülkenin yüzlerce üniversitesinden, lisesinden ve sanayi sitesinden binlerce gencin katılması planlanıyor. Ülkemizin de dört bir tarafında çalışmaları başlayan kampın çağrısı şöyle:


DÜNYA GENÇLERİ BULUŞUYOR!

“Dünyanın merkezi neresidir?” diye sormuşlar Nasreddin Hoca’ya. “Eşeğimin bastığı yerdir. İnanmıyorsanız ölçün” demiş... Peki biz gençlere, yoksulluk, işsizlik ve geleceksizlik kıskacında dünya gençliğine sorsak? Eğitimsiz bırakılan, işi elinden alınan, krizin altında ezilen ve savaşlara sürüklenen milyonlarca gence sorsak?
Dünyanın dört bir tarafından gençleriz. İyiden iyiye yaşlandırılan dünyamızın gerçek sahipleri, Nazım ustanın dediğince, yeşil dallarıyız. Ortak hayallerimiz, umutlarımız var. Bizleri içine çektikleri çaresizlik kıskacından çıkıp, göstereceğiz ne kadar geniş olduğunu ufkumuzun, hayallerimizin ve dünyamızın. Dünya gençliğinin intiharlara, bunalımlara sürüklendiği bir dönemde, umudun ateşini yakıp, yayacağız dört bir tarafa.

DÜŞLERİMİZİ GERÇEKLE BULUŞTURACAĞIZ!

Birlikte üretip, birlikte paylaştığımız, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın mümkün olduğunu göstereceğiz. Kolektif dayanışmanın, başkasını sevmenin ve saygı duymanın kültürü yeşerecek biz gençlerde... Emeği bu kültürle, bireyi toplumla, politikayı yaşamımızla, yeniyi tarihle, düşlerimizi gerçekle buluşturacağız. Özlemlerimizi paylaşmak, sorunlarımızı tartışmak, umudu yeşertmek için bir araya geldiğimiz yerdir dünyanın merkezi. Her yıl başka bir merkezindeydik dünyanın, bu yıl Ege’de buluşacağız.

BAŞROLDE GENÇLİK OLACAK

Konserler, tiyatro etkinlikleri, atölyeler ve söyleşilerin yapılacağı kampımızda 4 temel panel olacak: “Savaşlar, barış ve gençlik”, “Ekonomik kriz, işsizlik ve gençlik”, “Eğitim hakkı” ve “Çevre sorunu”. Uzmanların ve gençlerin katılacağı panellerde, dünya gençlerinin ortak sorunlarına çözümler tartışılacak. Kampta ayrıca, çeşitli konularla ilgili irili ufaklı forumlar, sanatçı, aydın ve yazarlarla söyleşiler gerçekleşecek. Üniversitelerde faaliyet yürüten kol, kulüp ve topluluklar da sunumlar gerçekleştirme ve üretimlerini sergileme olanağı bulacak.

DOĞA VE TARİHLE İÇ İÇE

Bir çok kültüre ev sahipliği yapmış olan coğrafyamızın, tarih boyunca felsefe ve sanatı her karışında yaşatmış olan Ege bölgesinde gerçekleşecek olan kampımızda, bölgenin önemli yerlerine de geziler düzenlenecek. Efes Antik Kenti başta olmak üzere, Şirince Köyü, Selçuk Müzesi, Meryem Ana Evi ve Kuşadası’na yapılacak gezilerde, dünya gençliği tarihle ve doğayla buluşacak.

..........

Dünyanın dört bir tarafından gençleriz. Bizleri yalnızlaştırmaya ve düşmanlaştırmaya çalışanlara inat, başka bir dünyayı mayalamak üzere buluşuyoruz. Farklı coğrafyalardan, rengarenk kültürlerimizle akacağız nehirlere, okyanuslara...

“Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
Yeşil dallarız dünya ağacından
Gençlik denen bir millet var, ondanız. "

İyiden iyiye yaşlandırılan dünyamızın gerçek sahipleri, Nazım ustanın dediğince, yeşil dallarıyız. Ortak hayallerimiz, umutlarımız var. Her dilde şarkılarımızla dillendireceğiz nasıl bir dünya istediğimizi.

İŞ EĞİTİM BARIŞ İÇİN…

Başkalarının sebebi olduğu ekonomik krizin faturasını ödemek, işsizlikle boğuşmak, savaşlara sürüklenmek istemediğimizi haykıracağız. Elimizden alınan eğitim hakkımızı savunacağız geleceğimiz için. Bizleri içine çektikleri çaresizlik kıskacından çıkıp, göstereceğiz ne kadar geniş olduğunu ufkumuzun, hayallerimizin ve dünyamızın. Dünya gençliğinin intiharlara, bunalımlara sürüklendiği bir dönemde, umudun ateşini yakıp, yayacağız dört bir tarafa.

DÜŞLERİMİZİ GERÇEKLE BULUŞTURACAĞIZ!

Geleceğiyiz dünyanın, sahip çıkacağız. Birlikte üretip, birlikte paylaştığımız, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın mümkün olduğunu göstereceğiz. Kolektif dayanışmanın, başkasını sevmenin ve saygı duymanın kültürü yeşerecek biz gençlerde... Emeği bu kültürle, bireyi toplumla, politikayı yaşamımızla, yeniyi tarihle, düşlerimizi gerçekle buluşturacağız.

3-12 AĞUSTOS’TA EGE’DE


Özlemlerimizi paylaşmak, sorunlarımızı tartışmak, umudu yeşertmek için bir araya geldiğimiz yerdir dünyanın merkezi. Her yıl başka bir merkezindeydik dünyanın, bu yıl Ege’de buluşacağız. Dünyanın dört bir yanından gelen gençler, farklılıklarını da getirecek yanlarında. Şiir, müzik, tiyatro, resim, heykel, sinema, spor gençliğin enerjisiyle yeniden tanımlanacak. Güneşin ve denizin sofrasında birlikte düşünecek, birlikte paylaşacak, birlikte üreteceğiz...

Dünya Gençlerinin 2010 Buluşması, birilerinin ürettiği diğerlerinin tükettiği ortamın aksine ortak yaşamın sergileneceği, dil din, renk farkı gözetmeden; sevgi, kardeşlik ve barışın yeşereceği bir birliktelikle yeni olanın provası olacak.

Düşlerimizle Ege’ye maya çalmak için tatil çantamızı hazırlamanın tam zamanı... Dünya gençleri seni bekliyor, “yelken ol, dümen ol, balık ol, kayık ol, su ol, git gidebildiğin yere...”



Yorumlar
Mesaj Yaz 24.6.2010 15:01:32
Merhaba...
Ben Uluslararası Gençlik Kampı 2010'un düzenleme kurulundan Ümit Kartal.

Kampımızla ilgili yanlış bilgiler içeren yorumlar olduğu için sayfaya üye oldum...
Öncelikle kampımıza dair doğru bilgi edinmek isteyen arkadaşlara, www.genclikbulusmasi.com adresini incelemeyi öneririm... Detaylı bilgi almak isteyenlerse, şu sayfadaki iletişim numaralarından kendilerine en yakın ile ait olanı arayarak iletişim kurabilir ve sağlıklı bilgi edinebilirler:

http://genclikbulusmasi.com/index.php?option=com_contact&view=contact&id=2&Itemid=56

Uluslararası Gençlik Buluşması 2010, gerçekleştirdiğimiz ilk gençlik kampı değil. 1998 yılında siyanürle altın aranmasına karşı, Bergama köylüleriyle dayanışma amacıyla gerçekleştirdiğimiz ilk kampımıza 5 bin civarında genç, aydın, yazar, şair, akademisyen, müzisyen, sendikacı, belediye başkanı vs. katılmıştı...

Sonrasında yine, 2005 yılında Barış ve Kardeşlik için İzmir Dikili'de, 2007 yılında Doğa, Barış ve İnsan için şiarıyla yine Dikili'de; 2008 yılında İzmir Ürkmez'de; geçtiğimiz yıl da "Kriz kapitalizmin, gelecek bizimdir" diyerek Balıkesir Gönen'de gençlik kampları yaptık... Kamplarımıza binlerce genç katıldı...

Bu yıl da, 22. si düzenlenecek olan ULUSLARASI gençlik kamplarının ev sahipliğini yapmak ülkemiz gençliğine düştü. 23 ülkeden gencin katılacağı kampımızı bu yıl "Dünya Gençleri Kardeştir" temasıyla gerçekleştireceğiz... Kamplarımızın niteliğini burada bir kaç cümleyle anlatmamızın mümkünatı yok... Her gün aydınların, sanatçıların çalıştırıcılığını üstlendiği onlarca atölye çalışmaları (resim, şiir, heykel, edebiyat, halkoyunları, fotoğraf, televizyonculuk vs...) söyleşiler, tiyatrolar, konserler, spor etkinlikleri ve tarihi yerlere yapılan gezilerle kampımız katılımcıların dolu dolu geçireceği, üreteceği, paylaşacağı, öğreneceği bir buluşma oluyor.

Şunu eklemekte fayda var: "Eğlenmek, dinlenmek, tatil yapmak, sadece zenginin hakkı olmamalıydı" diyerek koyulduğumuz bu yolda, yapmak istediğimiz şey, alternatif yaratmak... Şunu biliyoruz ki, aslında biz gençlere imkan sağlansa, bilimde, sanatta, edebiyatta, üretebileceklerimizin sınırı yok... "Madem ki, istenmiyor üretmemiz, sanatla, bilimle, edebiyatla buluşmamız, kolları sıvamanın vaktidir" dedik de düştük yola... Hem birlikte eğlenip, tatil yapabileceğimiz, hem de birlikte üretip, paylaşacağımız, sanatı, edebiyatı yeniden algılayıp, yeniden yorumlayacağımız bir imkanı, el ele vererek bizler yaratabiliriz dedik... İddiamızdayız hala...

Kampımıza gelmek isteyen hiçbir genci ekonomik sıkıntıları nedeniyle böyle bir buluşmanın dışında bırakmak istemediğimiz için, sendikalarla,derneklerle, belediyelerle görüşüyoruz... Bu imkanı birlikte yaratmada bize yardımcı olmalarını söylüyoruz... Yola koyulmuş biz gençleri yalnız komamalarını istiyoruz... Şöyle ki hatta, bir çok ilde, kampımıza katılmak isteyen gençler, ortak işler ayarlayarak, beraber çalışarak geliyorlar kampımıza.. Sadece kendi katılım ücreti için değil, bir başkasının, arkadaşının da katılım ücreti için, inşaatlarda çalışan, garsonluk yapan, anketörlük eden, köfte satan vs.. onlarca arkadaşımız var... Belediyeler ve çadır konusu budur. Kampımızın sitesinde destek verenler listesi her gün yenilenmektedir. Şu ana kadar onlarca belediyeyle görüşülmüştür. Tabi ki Selçuk belediyesiyle de görüşüldü. Ancak şu yanılgıya düşülmemeli, kampımızı bilmemne müdürlükleri, bilmemne vakıfları değil, biz gençler organize ediyoruz. Bu nedenle, tabi ki gerekli bildirimleri yapılıp, izinleri alındı ancak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nde vs kampımızın ilanını görmemenize şaşırmamalısınız...

Nazım Usta'nın şiiriyle yaptık bu yıl çağrımızı, bu vesileyle yineleyelim:

"aya gidilecek
daha da ötelere,
teleskopların bile görmediği yere.
ama bizim dünyada ne zaman kimse aç
kalmayacak,
korkmayacak kimse kimseden,
emretmeyecek kimse kimseye,
yermeyecek kimse kimseyi,
umudunu çalmayacak kimse kimsenin?"

diye sorduğumuz için,

“Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
Yeşil dallarız dünya ağacından
Gençlik denen bir millet var, ondanız. " diyoruz...

Mutlaka ama mutlaka sizi de bu kardeşlik sofrasına, bu gençlik buluşmasına bekliyoruz



Mesaj Yaz 28.5.2010 17:47:33
arkadaşlar sakın aldanmayın ben orada yazan bütün bilgileri tek tek okudum
açıkçası bende kamp düşünüyordum bu sene çünkü eğlenceli olabileceğine inandığım ve öğrenci bütçesine uygun düşen bir aktivite
ama gençlik dairesi başkanlığının düzenlediği doğa kampına gitmeyi düşünmüştüm sonra bunu buldum ve sevindim izmir ve plaj olduğu için

tamam ama bide şu sorun söz konusuydu bunlar güvenilir mi
şu belediyelerden sağlanacak çadır olayını okudum önce tamam dedim
ama belediyenin bundan haberi yok
selçuk belediyesini aradım
kültür . etkinlik departmanını böyle birşeyle ilgili ne bilgileri var ne de bir yazışma almışlar
sonra baktım
hiçbir adres veya kurum yok
gençlik hizmetleri dairesini ankarayı aradım
onların da hiçbirşeyden haberi yok
uluslar arası platformda bişey olacak ve
bunu gençler adına yapılcak
ve gençlik hizmetleri dairesi bunu bilmeyecek
bilmiyorum tamam iyi güzel ama
hiç bir güven alamadım
ha ama belediyeleri arama işlemine devam
böyle bir olay var ve sadece hesaplar var
belediyeden izin alınmamış
yer burası diyorlar bu nasıl iş
ben anlamadım
ben gençlik hizmetleri dairesi ile gidicem sanırım bunun hem tarihi hem yeri
uysada
hiçbir dayanağı yoook
lütfen eğer böyle bir planınız varsa araştırmadan sakın böyle
bir adım atmayın
200 tl askeri maaşın neredeyse 3te biri
seve seve veririm o parayı tamam ama
daha belediyeyle bile görüşmeyen şahıslar var
ne adres ne dayanak yok yani


Mesaj Yaz 13.4.2010 12:09:18
GENCLIK BITMIS....

Mesaj Yaz 12.4.2010 02:58:02

kamp organizatörleri, sanırım kimliğini gizliyor. sitesinde isim, adres, telefon vb. bilgi yok. katılım kişibaşı 250 TL . destekleyenler Isparta'dan bazı felsefe-sosyoloji öğ.üyeleri ve bazı sol sendika ve meslek kuruluşları. İçerik, bizim gençliğimizde "sev-genç" diye tanımladığımız gençlere yönelik, ama renk katsın diye "protest" takılınacak gibi. (bana; " hem para kazan, hem protesto yap, hem eğlen" gibi geldi...)


Mesaj Yaz 5.4.2010 13:00:37
2010 Gençlik kampını kim organize ediyor.Başvurular nereye yapılacak.Bu konuda bilgi verilmemiş.Eğer bilgi eklenirse çocuklarımız için değerlendirebiliriz.Gençler için çok güzel bir etkinlik.Fakat detaylı bilgi gerek diye düşünüyorum..

Mesaj Yaz 1.4.2010 23:07:05
Ben bu etkinliğe kutlamak ve alkışlamak istiyorum.
İnadına umut, inadına sevgi- saygı, inadına zincirleme.....

YOLUMUZ AÇIK, GELECEĞİMİZ PARLAK OLSUN TÜM ÇOCUKLARIMIZA...


Mesaj Yaz 1.4.2010 19:37:23
ekonomik sorunlar sosyaleşmenin önünde en büyük engel ben bunu aşamayanlardanım katılanlara verimli güzel günler geçirmelerini dilerim

Mesaj Yaz 10.3.2010 18:54:14
Dünyanın geleceğidir gençler.
Diğer uluslardan insanları ve kültürlerini tanıyabilecekleri güzelbir fırsat.


Mesaj Yaz 10.3.2010 10:09:06
dili ayrıymış, dini ayrıymış
ırkı arıymış, rendegi de
acısı aşkı açlığı yokluğu başkamı
sonumuz buluşma yeri toprağa

haydi gençler umut sizlersiniz
dünya da kardeşce paylaşıp
barışı kurmağa,buyurunuz
Anadolu'muz sıcağına
Analar dolu kucağına

Mehmet Paşakahyaoğlu



Yorum Yapın

2010 ULUSLARARASI GENÇLİK BULUŞMASI ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.