ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Köln'de hat sergisi açıldı

​Köln Yunus Emre Enstitüsünde Hattat Murat Kahraman'ın kamış divit çalışmalarından oluşan hat sanatları sergisi açıldı.

12.6.2019

Köln'de hat sergisi açıldı

Serginin açılışına Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut, Köln Konsolosluğundan Nağı Tayru, STK temsilcileri ve sanatseverler katıldı. 2000 yılında Almanya'da kitap fuarında hat yazılarının kamış kalem ile yazıldığını öğrendikten sonra hat sanatına ilgisinin arttığını söyleyen Murat Kahraman, açılışa katılan gazetecilere mesleğe nasıl başladığıyla alakalı bilgiler verdi. Köln'deki Yunus Emre Enstitüsü ve Chorweiler Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı DİTİB camisinde, yapılan kurslarda hat sanatını öğretmeye devam ettiğini belirten Kahraman, hat sanatçıları Ahmet Şahin ve Mesut Dikel hocalardan destek ve yardım almaya devam ettiğini söyledi. "Yaşamak için öğreniyorum, öğrenmek için yaşıyorum." diyen Kahraman, hüsnü hat sanatını, renklerden, tasarımdan ve toplumsal dengelerden esinlenerek, tüm güzellikleri ile yabancılara tanıtmak için çabaladığını ifade etti. Kahraman, "Benim isteğim, daha doğrusu amacım hat sanatını sadece Türkler ve Müslümanlar tarafından değil bütün yabancı insanlar tarafından da bilinmesidir. Yabancılar sanata çok daha fazla değer veriyor. Bu sanatı o insanlara tanıtmak bize düşüyor. Mümkün mertebe yapılan ayetleri seçerken dış kompozisyonu da normal, ilk bakışta bu fark edilsin diye ayrı bir form vermeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Kurt- İLKHA)

Yorumlar
"Köln'de hat sergisi açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Köln'de hat sergisi açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.