ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'İlk Eser Desteği' başvuruları başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığının yazar ve yayınevlerine verdiği desteğin ilk tur başvuruları 28 Şubat'a kadar yapılabilecek.

4.2.2019

'İlk Eser Desteği' başvuruları başladı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, şubat ve ağustos aylarında olmak üzere yılda 2 kez verilen desteğin 2019 yılı ilk tur başvuruları bugün başladı.

SON BAŞVURU 28 ŞUBAT

Bakanlığın Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün web sitesi üzerinden yayınevleri tarafından yapılacak başvurular, 28 Şubat'a kadar devam edecek.

EN FAZLA 3 ESER İÇİN BAŞVURU OLACAK

Proje kapsamında destek için yayınevleri en fazla üç eser için başvuruda bulunabilecek.

ÖZGÜNLÜK ARANACAK

Başvurularda eserin yazara ait ilk eser olmasının yanı sıra edebiyata yeni boyutlar kazandırması, özgünlük taşıması, yurt içinde veya yurt dışında daha önce hiçbir şekilde basılmaması, yayımlanmaması, başvuru öncesinde veya proje uygulama süresince herhangi bir fondan destek almaması şartları aranacak.

2 AY İÇİNDE BİN TANE BASILACAK

Yayınevi, desteğe ilişkin Edebiyat Eserlerini Destekleme ve Değerlendirme Kurulu kararlarının ilanından itibaren 2 ay içinde eseri en az bin adet basacak ve yayımlanmış eserin bandrollü 150 nüshasını destek sözleşmesinde belirtilen tarihte Bakanlığa teslim edecek.

DESTEĞİN ÖDENME ŞEKLİ

Destek, yayınevi tarafından bütün yükümlülükler yerine getirildikten ve eserin basım-teslim süreçleri tamamlandıktan sonra taraflarca imzalanacak sözleşmeye dayanılarak konuya ilişkin yönetmeliğin usul ve esasları çerçevesinde ödenecek.

Destek tutarı ise eserin sayfa sayısı, türü gibi etkenler dikkate alınarak belirlenen basım maliyeti ve niteliğine göre tespit edilecek ve yayınevi sağlanan desteğin yüzde 35'ini yazara ödemekle yükümlü olacak.

Yorumlar
Mesaj Yaz 13.2.2019 23:14:56
Çok açıklayıcı değil. Başvuru nereye yapılıyor yazmıyor. Yayın evine başvuru yapılacaksa kimler ilgileniyor.

Mesaj Yaz 13.2.2019 23:14:39
Çok açıklayıcı değil. Başvuru nereye yapılıyor yazmıyor. Yayın evine başvuru yapılacaksa kimler ilgileniyor.

Mesaj Yaz 13.2.2019 13:05:32
Bence yayın evleri başvuruyu yapar,sana bana düşmez bu paydan kardeşim,yayın evleri sen ben gibi yazarı istemez sevmez,kendi istediği adamı eşi dostu olacak!


Yorum Yapın

'İlk Eser Desteği' başvuruları başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.