ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Çölde Av", Resim Müzesi'ne taşındı

Türkiye'nin en büyük oryantalist tablosu "Çölde Av", Sait Halim Paşa Yalısı'ndaki yerinden alınarak sergileneceği Milli Saraylara bağlı Resim Müzesi'ndeki yeni yerine taşındı.

1.2.2019



Türkiye'nin en büyük oryantalist tablosu "Çölde Av", Sait Halim Paşa Yalısı'ndaki yerinden alınarak sergileneceği Milli Saraylara bağlı Resim Müzesi'ndeki yeni yerine taşındı. 

Fransız ressam Felix-Auguste Clement'e ait 35 metrekarelik devasa tablo, 3 aylık bir çalışma yapan ve nakliyenin her aşamasını onlarca kez prova eden Milli Saraylar ekibince, önce rulo halinde, ahşap koruma sandığı içerisine büyük bir titizlikle yerleştirildi.

Ardından yine aynı titizlikle kapalı kasa kamyonete yerleştirilen devasa tablo, Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı'ndan eskort eşliğinde Resim Müzesi’ne nakledildi.

Büyüklüğü itibariyle dünyanın sayılı tabloları arasında gösterilen ‘Çölde Av’, Resim Müzesi’nde uygulanacak restorasyon işleminin ardından sanatseverlerle buluşacağı belirtildi. Zengin bir tablo koleksiyonuna sahip olan Milli Saraylar İdaresi, "Çölde Av" tablosunu bünyesine katarak sanat eserinin müze ortamında korunması, sergilenmesi ve tanıtılması yönünde önemli bir misyonu da yerine getirmiş oldu.

Yorumlar
""Çölde Av", Resim Müzesi'ne taşındı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Çölde Av", Resim Müzesi'ne taşındı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.