ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkiye'de günde kaç dakika kitap okunuyor?

Eurostat'ın verilere göre Türkiye Avrupa'da ortalama 7 dakika kitap okuma ile birçok Avrupa ülkesinin önünde yer alıyor. İşte sonuçlar

28.1.2019

Türkiye'de günde kaç dakika kitap okunuyor?

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat'ın Dünya Kitap Günü dolayısıyla yayınladığı raporuna göre Avrupalılar kitap okumaya günde 2 ila 13 dakika arasında vakit ayırıyor.

İstatistik kurumunun 15 ülke üzerinden yaptığı araştırmaya göre 2008 ve 2015 yılları arasında ortalama kitap okuma suresi Fransa'da günde 2, İtalya'da 5, Avusturya ve Romanya'da ise 10 dakika ve üzerinde.

Verilere göre Türkiye günde 6-7 dakikalık kitap okuma ortalaması ile Fransa ve İtalya gibi birçok Avrupa ülkesinin önünde.

20 ila 74 yaş arasında yapılan araştırmaya göre Finlandıya ve Polonya'da günde 12 dakika, Estonya'da 13 ve Macarıstan'da 10 dakikalık okuma oranları en yüksek değerlere sahip.

EN ÇOK KİTAP DÜŞKÜNÜ FİNLANDİYA VE POLONYA'DA

Finlandiya halkının yüzde 16.8'i birincil cültürel aktivite olarak kitap okumayı tercih ediyor.

Finlandiyayı sırasıyla yüzde 16.4'lük bir oranla Polonya, yüzde 15.0'lık bir oranla Estonya ve 11.9'luk oranlarıyla Yunanistan ve Lüksemburg takip ediyor.

Fransa yüzde 2.6, Romanya 6.2, Avusturya 7.2, Belçika 7.9'luk oranlarla Avrupanın en düşük okuma oranlarına sahip.

Eurostat'ın anketine göre araştırmanın yapıldığı tüm ülkelerde kitap okuyan kadınların sayısı erkeklerden daha fazla, ancak erkekler kadınlara oranla daha uzun süre kitap okuyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 1.3.2019 15:44:49
Bir ülkede kitapla yakılmiş evlerden kitapar suç sayılarak toplatımış evlerinde suçtekıl eden kitaplar vardiye isanlar insalar hapsedilmilerse o,üke de okuma oranından bahsedile bilinirmi??
Şu anda da ülkede kitaplar ateş pahası bir askari üçretli ayda kaç kştap alabilir?


Mesaj Yaz 8.2.2019 18:05:54
bence sonuçlar absürt Türkiyede okuma oranı eğer yüksek olsaydı toplum yapısı farklı olurdu ama düşünmek bile suç sayılan ülkede "kitap okunuyor" demeleri anlamsız

Mesaj Yaz 2.2.2019 20:43:06
yukarıdaki sonuçlar tartışılmalı
sonuçlar doğru ise okunan kitaplar çok kalitesiz,insan üzerinde etkisiz demektir.
Kitaplar insanlık kültürünün taşıyıcısıdır çünkü.
bizde oranların yükselmesinde vakıf,dernek,belediye gibi kurumların payına da bakmak lazım sanırım
üzerinde düşünülecek bir konu ...



Yorum Yapın

Türkiye'de günde kaç dakika kitap okunuyor? ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.