ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Batman'da '2'nci kitap fuarı' açıldı

Batman'da onlarca yazarın katılımıyla 'Batman 2'nci Kitap Fuarı'nın açılışı törenle gerçekleşti.

21.10.2018

Batman'da '2'nci kitap fuarı' açıldı

Batman Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla 20-28 Ekim tarihleri arasında Batman'da ikinci defa kitap fuarı açılışı gerçekleştirildi. 20-28 tarihleri arasında düzenlenecek fuar, yapılan törenin ardından kapılarını kitapseverlere açtı.

Valilik bitişiği Adalet Caddesi üzerinde düzenlenen 'Batman 2'nci Kitap Fuarı'na; Batman Valisi Ahmet Deniz, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

"Dünyada 10'uncu sıradayız"

Burada açılış öncesi kürsüye gelerek bir konuşma yapan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, 2000 yılında Türkiye'de basılan kitap çeşitliliği başlığı sayısının 12 bin 580 olduğunu belirterek "Geçen sene bu rakam 60 bin 335'e geldi. ISBN almayan kitaplarla beraber bu ülkede 66 binin üzerinde kitap basıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu rakamla biz dünyada 10'uncu sıradayız. Bu iyi bir rakam ve iyi bir yer ama bizim için yetmez. Batman'ı gördükten sonra bizim hedefimiz ilk 5 olacak." dedi.

"700 milyon kitap basıldı"

Türkiye'de geçen yıl itibariyle tespit edilebilen 700 milyon civarında kitap basıldığını vurgulayan Turşucu, "Türkiye'de okuma alışkanlığına baktığımızda, Avrupa Birliğinin yaptırdığı araştırmaya göre dünyada ilk 20'nin içerisindeyiz. Basılan kitap çeşitliliği sayısı bakımından dünyada ilk 10'dayız. Kitap piyasası bakımından dünyada 11-12'nci sıralardayız. Bu yönüyle biz önemli bir mesafe kat ettik." diye konuştu.

"Ne zaman bilgiden, kitaptan uzaklaştık o zaman sıkıntılarla karşılaştık"

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, Türkiye'de geçmişte kitap okumayla ilgili ciddi sıkıntının olduğunu belirtti.

Deniz, "Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımız zaman okuma rakamlarımız çok iç açıcı değildi. Son yıllarda artmaya başladı, iyiye gidiyor Allah'a şükür. Bizim daha iyisini yapmamız lazım. Çünkü geçmişte bir cihan imparatorluğu kurduk. Bunun temelinde bilgi vardı, ilim, irfan vardı. Dünyaya hükmettik. Sadece kılıçla, kalkanla at sırtında Viyana kapılarına gitmedik. Ne zaman bilgiden, kitaptan uzaklaştık o zaman sıkıntılarla karşılaştık." ifadelerini kullandı.

"Ancak okuyarak güçlenebiliriz"

Türkiye'nin çok güçlü bir konuma gelmek zorunda olduğunun altını çizen Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunu da ancak biz okuyarak yapabiliriz. Kitap okuyarak, bilgiye sahip olarak yapabiliriz. Sahip olduğumuz bilgiyi teknolojiye çevirerek yapabiliriz. Yoksa bu coğrafyada bizi huzurlu bir şekilde yaşatmazlar. Onun için bir takım saldırılar altındayız. Son yıllarda Türkiye'ye saldırıyorlar. Ne zaman kendimize gelsek, güçlenmeye başlasak birilerini rahatsız ediyoruz. Genç, dinamik bir nüfusumuz var. Gerçek anlamda nitelikli bir eğitim verdiğimiz zaman bu nüfusa biz bu ülkenin önünü kimse tutamaz."

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılışını yapan Vali Ahmet Deniz ile yetkililer, kitap stantlarını gezerek yazarlarla sohbet etti.

Batman'da ikinci defa düzenlenen fuarda etkinlikler ve imza günleri yapılacak. Onlarca stanttın yer aldığı fuarda 96 yayınevi ile 75 yazar katılacak. Açılışa yoğun ilgi gösterilirken fuarın 28 Ekim'e kadar 09.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı belirtildi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


Yorumlar
"Batman'da '2'nci kitap fuarı' açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Batman'da '2'nci kitap fuarı' açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.