ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mardin'de İnovatif Gelişim Zirvesi

Dicle Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Mardin Artuklu İnovatif Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından 'İnovatif Gelişim Zirvesi' yapıldı.

18.10.2018

Mardin'de İnovatif Gelişim Zirvesi

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) desteğiyle Mardin Artuklu İnovatif Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı organizatörlüğünde "İnovatif Gelişim Zirvesi" yapıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Zirve, alanında uzman üniversite öğretim üyeleri başta Lütfi Akın ile Ahmet Kayaoğlu olmak üzere akademisyen ve farklı alanlarda çalışan insanlardan alınan öneriler doğrultusunda altı ay süren yoğun bir sürecin ürünü olduğu belirtildi.

Artuklu İnovatif Gelişim Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Duygu Çamurtaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"Gençler toplam nüfusun yüzde18'ini oluştururken, en yüksek genç nüfusa sahip iller sıralamasında, TÜİK verilerine göre Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri ilk sıralarda yer alıyor. Batı bölgelerindeki genç nüfus oranı düşük olmakla beraber eğitim ve iş olanakları nedeniyle doğu bölgelerinden yoğun göç almaktadırlar. Hâlbuki gençlere doğup büyüdükleri bölgede yeteri kadar imkân sunulursa bu yoğun göçün önüne geçilir. Bu yüzden biz Mardin Artuklu Üniversitesi İnovatif Gelişim Topluluğu olarak, üniversiteyi daha dinamik ve akademik faaliyetler açısından daha aktif kılmak için bu projeyi hayata geçirmek istedik."

İki gün süren zirve'nin sonunda gerçekleştirilen programların sunum, söyleşi ve atölye çalışmalarına katkı veren katılımcılara plaket takdim edildi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Yorumlar
"Mardin'de İnovatif Gelişim Zirvesi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mardin'de İnovatif Gelişim Zirvesi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.