ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Midyat Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Mardin'in Midyat ilçesinde ilki düzenlenen 'Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' sona erdi.

16.10.2018

Midyat Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Mardin'in Midyat ilçesinde ilk kez düzenlenen Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali'nde kardeşlik mesajları verildi. Midyat Kaymakamlığı ile belediyenin ortaklığında düzenlenen festivalde ilçenin kültürü başta olmak üzere sanat, yemek, gümüş ve taş işçiliği yaygın olarak tanıtıldı.

Mardin eski Milletvekili Orhan Miroğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, "Bu kadar acı ve zulüm varken, Midyat gibi bir şehirde böylesi bir festivali yapıyor olmamız geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor. İnsanın yalnız olmadığını hissettiriyor." diye konuştu.

Midyat'ta Süryani bir ailenin damadı olan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Maslahatgüzarı Erik Weststrate ise "Türkiye'de ilk öğrendiğim şey, adın ne, nerelisin? Türkiye'de çok önemli bir soru. Dinlerin ve dillerin şehri Midyatlı olmaktan ve Midyat'ta çok gururluyum ve sizlerle gurur duyuyorum." dedi.

Katılımcılara teşekkür eden Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin de "Dinler ve dillerin şehri olan Midyat'ta çalışmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bunun sebebi de sizlersiniz. Bugün yakın coğrafyamıza baktığımızda insanlar din değerleri üzerinden birbirlerini boğazlıyorlar maalesef. Ama Midyat halkı bakın bir ağacın farklı yaprakları gibi bir ahenk içinde yaşamayı bilmiş ve modern farklı kültürlere sahiptir." diye konuştu.

Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, "640 yılından beri Midyat ve çevresi İslam'la şereflenmiş bir memlekettir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmaya isteyenler fırsat vermesin." şeklinde konuştu.

MAREV musiki korosu Türkçe, Ermenice, Arapça, Kürtçe, İbranice, Zazaca ve Rumca konser verdiği festival,  düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Yorumlar
"Midyat Kültür ve Sanat Festivali sona erdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Midyat Kültür ve Sanat Festivali sona erdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.