ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Adıyaman'da kitap okuma oranında artış var'

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Adıyaman'da kitap okuyan kişi sayısının giderek arttığını söyledi.

10.8.2018

'Adıyaman'da kitap okuma oranında artış var'

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi, geçici olarak taşınmış olduğu yerde farklı etkinlikler ile vatandaşların okuma azmini artırmaya çalışıyor. Adıyaman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, yaptığı açıklamada, Adıyaman'da düzenledikleri etkinlikler sayesinde okuma oranın artığını belirtti.

Haftanın 6 günü akşam saat 22.00'a kadar halka hizmet veren kütüphanede; ailelere, muhtarlara, kadınlara ve çocuklara yönelik farklı gün ve tarihlerde okumaya yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Adıyaman'ın okuma sıralaması bakımında nüfus baz alınmadığında Türkiye genelinde 39'uncu sırada, kültürel etkinlikler sıralamasında da ise 10'uncu sırada olduğunu söyledi.

Her geçen dönem kitap ile tanışan kişi sayının arttığını söyleyen Karabulut, 2017 yılı birinci dönem kayıtlı üye sayısının 11 bin 203 kişiden 13 bin 12 kişiye çıktığını, emanet kitap alan kişi sayısının 27 bin 949'dan 29 bin 950 kişiye yükseldiğini belirtti.

Karabulut, 2017 yılı birinci dönem kitap sayısının 45 bin 950'den 55 bin 512'ye çıkarak artış sağladığını kaydetti.

Kütüphanede bir dizi etkinlikler düzenlediklerini, amaçlarının ise kitapları ve okumayı ön plana çıkarmak olduğunu ifade eden Karabulut, "Kütüphanedeki etkinliklerimiz kapsamında amacımız, aile birliğinin sağlanması konusunda okumanın rolünü önü çıkarmaktır. Mahalle muhtarlarına ulaşarak mahalledeki kadınlara okuma alışkanlığı vermeye çalışıyoruz. Kadınlarımızın sevdikleri işler arasında okuma kültürünü aşılamak ve kütüphanelerden daha çok faydalanmalarını sağlamak için çarşamba günleri örgü ören kadınlar etkinliği adı altında kadınlarımız hem örgülerini örüyorlar hem de kitap okuyorlar." dedi.

Diğer etkinliklerle ilgili de bilgi veren Karabulut, "Çocuk evlerinde kalan 7 ila 18 yaş arasındaki çocukların okumalarını sağlamak için Adıyaman Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğündeki çocuklarımızı kitap ve diğer koleksiyonlarımızdan haberdar ederek gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bunun için cuma günleri bu çocuklara yönelik etkinlikler yapıyoruz." diye konuştu.(Cemil Özdaş-İLKHA)

Yorumlar
"'Adıyaman'da kitap okuma oranında artış var'" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Adıyaman'da kitap okuma oranında artış var' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.