ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

BM yarışmasında finale kalan Türk filmi

Yeşim Tonbaz’ın yazıp yönettiği Askıda isimli kısa film, BM Sürdürülebilir Kalkınma Forumu kapsamında düzenlenen yarışmada 700 katılımcı arasından finale kaldı.

22.6.2018

BM yarışmasında finale kalan Türk filmi

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Forumu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen kısa film yarışmasında finale kalan isimlerden biri Türkiye’den oldu. Yeşim Tonbaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği Askıda isimli kısa filmi, 700’den fazla başvuru arasından seçilerek finale kalan 25 film arasında yer almayı başardı. Askıda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Forumu çerçevesinde New York’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerde de yıl boyunca gösterilecek. BİR 

POŞET VE MÜLTECİ OLMAK 
Bir poşet metaforu üzerinden mülteci olmak meselesini anlatan Askıda, daha önce de birçok festivale katılıp ödül aldı. İlk katıldığı yarışma olan AB Delegasyonu İnsan Hakları Kısa Film Festivali’nde 3. oldu. İspanya, Pakistan, Hindistan, İtayla gibi çok sayıda ülkedeki yarışmalarda finale kalan Askıda, Bükreş’te düzenlenen kısa film yarışmasında da en iyi deneysel film ödülünü almıştı.

Yorumlar
"BM yarışmasında finale kalan Türk filmi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

BM yarışmasında finale kalan Türk filmi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.