ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

YYÜ'de 'Nursing Now' Kampanyası sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sağlık Yüksekokulu'nun organize ettiği 'Bir Bilim ve Bir Sanat Olarak Hemşirelik' temalı fotoğraf sergisi törenle açıldı.

12.5.2018

YYÜ'de 'Nursing Now' Kampanyası sergisi

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde "Bir Bilim ve Bir Sanat Olarak Hemşirelik" temalı fotoğraf sergisi YYÜ Rektörü Profesör Doktor Peyami Battal tarafından açıldı.

"Nursing Now" küresel kampanyasına uygun olarak hemşireliğin statüsünü arttırmayı hedefleyerek hemşirelerin hastane içi, hastane dışı farklı çalışma alanlarının fotoğraflarının sergilendiği ve 4 gün boyunca açık olacak serginin Türkiye'de "Nursing Now' -"Hemşirelik Şimdi" kampanyası ile ilgili yapılan ilk etkinlik olduğu belirtildi. 

Sergi açılışında konuşan Van YYÜ Rektörü Battal hemşireliğin sağlık alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Hastanelerde hastalarla ilk muhatap olan kişiler hemşirelerdir. Bu gün burada "Nursing Now' -Hemşirelik Şimdi" kampanyası kapsamında ilki düzenlenecek olan sergi bizleri çok mutlu etti. Bu sergi hem farkındalık oluşturacak hem de ileriye dönük planlanan uygulamada bir başlangıç olacaktır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Van Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doçent Doktor İlkay Güner ise sağlık alanında dünyada en etkin ve en büyük kuruluş olan Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık çalışanlarının neredeyse yarısını oluşturan hemşireler için Ulusal Hemşirelik Konseyi (ICN) ile "Nursing Now" adlı bir kampanya başlattığını söyledi.

"Nursing Now" kampanyası ile tüm dünyadaki hemşirelerin statüsünü, mesleki bilgi ve becerisini yükseltmenin hedeflendiğini söyleyen Güner, "Ayrıca "Nursing Now" kampanyası ile hemşireleri, 21. yüzyılın sağlık sorunları ile mücadelenin merkezine taşımayı amaçlıyor." dedi.

Van Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doçent Doktor İlkay Güner başkanlığında yürütülen projede kapsamında Profesör Doktor Yaşar Göz, Doçent Doktor Savaş Güner, Öğretim Üyesi Doktor Selver Karaaslan, Öğretim Görevlisi Reyhan Orhun'nun katkıları ile hastanede çalışan hemşirelerin çekilen fotoğraflarından 55 tanesi sergileniyor. (Yunus Tuğrul-İLKHA)

Yorumlar
"YYÜ'de 'Nursing Now' Kampanyası sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

YYÜ'de 'Nursing Now' Kampanyası sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.