ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasına büyük ilgi

Batman Valiliğince başlatılan 'Batman Her Yerde Okuyor' projesi kapsamında 2 bin öğrencinin katıldığı 'Batman Okuyor' etkinliği gerçekleştirildi.

29.3.2018

'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasına büyük ilgi

Batman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde kütüphane hastası etkinlikleri kapsamında 'Batman Her Yerde Okuyor' projesi kapsamında 2 bin öğrencinin katıldığı 'Batman Okuyor' etkinliği gerçekleştirildi.

Batman '54. Kütüphane Haftası'nda 16 Mayıs Şehir Stadında 'Batman Okuyor' etkinliğine Batman Valisi Ahmet Deniz, Vali Yardımcıları Serap Özmen Çetin ile Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, bazı kurum amirleri ile 5 okuldan toplam 2 bin öğrenci katıldı.

Etkinlik sonrası basına açıklama yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, "Geçen yıl başlattığımız 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyamız yoğun bir şekilde devam ediyor. Buradaki amacımız okuma kampanyamız ile beraber bir farkındalık oluşturmak. Gerçekten bizim okumaya ihtiyacımız var, özellikle ülkemizin geleceğini inşa edecek çocuklarımızın iyi eğitim almaları lazım, okuması lazım, tarihini bilmesi lazım ki, geleceği inşa etsinler. Türkiye'nin genel problemi maalesef çok fazla kitap okumuyoruz. Geçen yıl başlattığımız bu kampanya ile birlikte yoğun bir ilgi var ilimizde. Herkeste ciddi bir farkındalık oluştu, otobüste, parklarda, bahçelerde ve kütüphanelerde her yerde kitap okunmaya başlandı." dedi.

Batman'da kütüphaneler gece saat 22.00'a kadar açtık olduğunu belirten Deniz, "Bu yılı da kitap ve kütüphane yılı ilan ettik, kampanyamızın devamı şeklinde. Şu ana kadar 120 bin kitap dağıttık, ilk etap da 200 bin dağıtacağız ama arttırarak devam edeceğiz. 500 bin kitabı dağıtmayı düşünüyoruz, okul kütüphanelerimizi yeniliyoruz, bugün de 4 tane kütüphane açılışı yapacağız, bu ay içerisinde 15 tane Z kütüphane kazandırmış olacağız. Buradaki bütün amacımız gayemiz okumak. Çocuklarımızın fikir ve düşünce zenginliği başka türlü oluşmaz. Okumadan fikir ve düşünce zenginliğine sahip olmak mümkün değil. Bunlar bizim her şeyimiz, geleceğimiz, eğitimde başarılı olmak zorundayız, teknolojide başarılı olmak zorundayız. Ülkesine, vatanına, milletine, bayrağına sevdalı gençleri ancak okuyarak ve okutarak kazanabiliriz. Güzel bir etkinlik yapmış öğrencilerimiz, ben kültür turizm müdürlüğümüze ve milli eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu, Raman Anadolu Lisesi, TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ve Turgut Özalp İmam Hatip Ortaokulu'nda kütüphane açılışları yapıldı. (İLKHA) 

Yorumlar
"'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasına büyük ilgi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasına büyük ilgi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.