ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başlıyor

"10. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali", Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde 3-7 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

27.9.2017

İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başlıyor


Doğan Hızlan'ın onursal başkanlığını üstlendiği festivalin açılış töreni, 3 Ekim'de Grand Pera'da Senem Diyici Trio konseriyle başlayacak.

Festivalin ilk gün etkinlikleri kapsamında, Ahmet Kot'un küratörlüğünü yaptığı, Gülten Akın, Cemal Süreya, Rasim Özdenören gibi ünlü yazar ve şairlerin gençken yazdıkları ilk eserleri üzerinden tasarlanan "İlk Eserler Sergisi" de Grand Pera'da edebiyatseverlerle buluşacak.

Festivalin danışma kurulunda Prof. Dr. Turan Koç, Doç. Dr. Oktay Taftalı ve Mehmet Hakkı Suçin gibi isimler yer alıyor.

Türkiye'den 30, yurt dışından 20 genç şair ve yazarın katılacağı festivalde, Güray Süngü, Handan İnci, Turan Koç, Oktay Taftalı gibi isimler de moderatörlük yapacak.

Kültürel dışa açılım konusunda "İstanbul29" adlı projeyi de bünyesine dahil eden etkinliğe, bu yıl uluslararası edebiyat festivallerinin yöneticileri ve ilk eser çeviri edebiyat yayınlayan yayıncılar davet edildi.

Festival kapsamında, Grand Pera, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Goethe Enstitüsü Kütüphanesi, Mephisto Kafe, İnsan Kitabevi, Fatih Pages Kitabevi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Pera Müzesi'nde şiir okumaları, imza günleri ve söyleşi etkinliklerinin yanı sıra "Şiir Hatları Vapuru" bu yıl da düzenlenecek.


Kaynak:
http://www.haber7.com/kulturel-etkinlikler/haber/2431864-istanbul-siir-ve-edebiyat-festivali-basliyor


Yorumlar
Mesaj Yaz 1.10.2017 03:21:42
Güzel bir haber.Saygilarimla


Yorum Yapın

İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.