ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

19. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali'

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen "19'uncu Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali" devam ediyor.

23.9.2017

19. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali'

Festivalin 2'nci gününde Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterilerde, halk oyunları ekibine vatandaşlar da eşlik etti. Festivale katılan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile protokol üyeleri, yerel ürünlerin bulunduğu çadırları gezdi.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, milletin geleneklerini yaşatmak adına bu programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Büyük devletlerin ve milletlerin gelenek ve görenekleriyle yaşadıklarını ifade eden Vali Yazıcı, şöyle konuştu: 

"Biz 2 bin yıllık bir devletiz. Büyük bir milletiz. Büyük hedefleri olan bir milletiz. Gönül coğrafyamızdaki tüm ülkelerin dualarıyla, hedeflediğimiz yere çok kısa bir gelecekte, cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ulaşacağımıza inanıyoruz. Büyük milletler gelenek ve görenekleriyle yaşar. Tabii ki günün koşullarına, teknolojiye, bilime uygun olarak hayatımızı sürdüreceğiz. Ama bize ait olan, başkaları gördüğünde 'Bu Türklerin Geleneği idi' diyecekleri bu güzellikleri yaşatmak hepimizin sorumluluğundadır. Bu millete yakışan, törelerimizi, geleneklerimizi yaşatmak boynumuzun borcudur."

Konuşmaların ardından yapılan "Geçmişten günümüze Osmanlı kıyafetleri defilesi"nde köylerden toplanan geleneksel elbiselerin gösterimi yapıldı.

Festival kapsamında "En güzel Yağcıbedir halısı"nı seçme yarışması da yapıldı. Yarışma sonunda Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Yağcıbedir halısı hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Yarışmada, Çakıllı Sarıkaya Mahallesi'nden Akif Kırtık birinci oldu. Kırtık'a ödülünü Vali Yazıcı verdi.

Günün sonunda ise yapılan "deve oyunu" renkli görüntülere sahne oldu.


Kaynak:
https://www.haberler.com/19-sindirgi-yagcibedir-hali-kultur-ve-sanat-10059644-haberi/


Yorumlar
"19. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali'" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

19. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.