ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Esenler'de kültür dolu yeni sezon

Esenlerliler, Ekim ayında açılışı yapılacak 2017-2018 yılı "Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu"nda kültür ve sanat dolu yepyeni bir sezon geçirecek.

12.9.2017

Esenler'de kültür dolu yeni sezon

Esenler'deki kültürel faaliyetleri vatandaşlarla buluşturan Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 2017-2018 yılı "Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu"na özel birbirinden farklı etkinliler için yoğun çalışmalarına devam ediyor. 

Esenler Belediyesi kültür sanat sezonlarına tarihin önemli fikir ve ilim adamlarının isimlerini vererek, hem bu kişilerin eserlerinin ve fikirlerinin günümüzde de yaşatılmasına vesile oluyor hem de yapılan etkinliklerle bu değerli isimleri günümüz tanıtma görevini üstleniyor.  

Büyük Selçuklu Devleti’nin büyük veziri “Nizamülmülk”ün doğumunun 1000. yıldönümü vesilesiyle Esenler Belediyesi, 2017 - 2018 Kültür Sanat Sezonu'nu bu büyük ilim adamına adadı. Sinemadan tiyatroya, konserden sergiye kadar çok sayıda etkinliğin gerçekleştirileceği sezonda, Nizamülmülk'ü tarihin altın sayfalarına nakşeden "Siyasetname" adlı eseri de, yapılacak programlarla incelenecek. 

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün 2017-2018 Nizamülmülk Kültür-Sanat Sezonu'nda, sinemadan tiyatroya, konserden sergiye kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştirecek. Yeni sezon, Ekim ayında başlayacak. 

NİZAMÜLMÜLK KİMDİR? 
Gerçek ismi İbu Ali Hasan'dır. Nizamülmülk, 10 Nisan 1018 tarihinde İran'ın, Horasan bölgesinin Tus kentinde doğdu. “Nizamiye Medreseleri” ile Selçuklu hakimiyeti altındaki pek çok şehirde ilim-irfan merkezlerinin kurulmasına öncülük etti. Pek çok dile de çevrilen ünlü eser Siyasetname'yi yazdı. Nizamülmülk, 14 Ekim 1092 tarihinde Hasan Sabbah'ın kurucusu olduğu Haşhaşi tarikatının bir üyesi tarafından sırtından hançerlenerek öldürülmüştür. Haşhaşiler, bir dini tarikat ve siyasi bir örgüttür. Bulunduğu zamanın FETÖ'sü olarak adlandırılan Haşhaşîlerin en belirgin özelliği; faaliyetlerini büyük bir gizlilik içinde yürütmeleri ve kendilerine muhalefet edenleri suikast yöntemi ile yok etmeleridir. Haşhaşîlerin öldürdüğü ilk devlet adamı da Vezir Nizamülmülk'tür. Nizamülmülk, Haşhaşîlerin zehirli propagandalarına karşı Nizamiye Medreseleri’ni tesis ettirerek ilmen ve fikren de onlara karşı yeni bir cephe açılmasına sebep olmuştur.

Yorumlar
"Esenler'de kültür dolu yeni sezon" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Esenler'de kültür dolu yeni sezon ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.