ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Aydın Söke'de Ağaçlı'da Edebiyat şöleni

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Ağaçlı Mahallesinde kahvehane işletmecisi kitap dostu Haluk Yalçınöz'ün iki yıl önce mahalle kahvesinde başlattığı "˜kitap okuyana çay bedava ikramı' kampanyası bu yıl Edebiyat Şölenine dönüştü. 

9.5.2017

Aydın Söke'de Ağaçlı'da Edebiyat şöleni

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve edebiyat dünyasından destek gören kampanya bu yıl Söke Belediyesi’nin de büyük desteğini alınca Ağaçlı Edebiyat Şöleni gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Karakaş ve Fahri Sivrioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Gökhan Kurgan, Belediye Meclis Üyeleri ve kitapseverlerin katıldığı etkinlikte Söke, Aydın, İzmir, Manisa ve Marmaris gibi birçok yerden gelen şair ve yazarlar şölende buluştu. 

'OKUMA ALIŞKANLIĞI YENİDEN KAZANDIRILMALI'

Söke’deki Edebiyat Şölenin açılış konuşmasını yapan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, işletmeci Haluk Yalçınöz’ün başlattığı kampanyaya duyarsız kalmak istemediklerini söyledi. Başkan Toyran; "Arkadaşımızın kahvesine bağışlanan kitaplar odalar dolusu oldu, hatta arkadaşımızda başka ihtiyaç bölgelerine gönderdi. Günümüzde sosyal medya ve internet bağımlılığı maalesef toplum olarak bizleri okumaktan uzaklaştırdığını düşünüyorum. Bu tür etkinliklerle okuma alışkanlığının yeniden kazandırılmasından yanayız” dedi.

KAYMAKAM KURTBEYOĞLU ŞİİR OKUDU

Okumanın ne demek olduğunu iyi bilenlerden biri olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; "Okumak kadar yazmak ve yazabilmek de çok önemli. Bugün yazan sanatçılarla bir arada olmaktan çok mutluyum. Ağaçlı Mahallemizin ülkemize bu tür etkinlikle de örnek olacağını düşünüyorum” şeklinde konuşurken, konuşmasını de bir şiirle tamamladı.

YAZAR VE ŞAİRLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İşletmeci Haluk Yalçınöz, Ağaçlı Muhtarı Mehmet Bilgiç ve Söke Şair ve yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü de yaptıkları konuşmalarda Edebiyat Şöleni’nin uzun yıllar devam eden bir etkinlik haline gelmesi temennisinde bulundular. Begonya Ertaş’ın sunumuyla renklenen Ağaçlı Edebiyat şölenine yazarlar Tülay Sarayköylü, Yaşar Çağbayır, Orhan Hasan Bıldırki, Abdülkadir Güler, Metin Akdeniz, Serkan Oklay, Zehra Ünüvar, Şükrü Öksüz, Savaş Sarıkaya, Mehmet Işılak, Fuat Gürsoy, Emin Çelimli, Erkan Acar, Zekeriya Işıklı, Şevki Kayaturan, Ebru Güneş, Nuran Benli, Ümran Öztürk, Begonya Ertaş, Gül Özmetin, Hatice Altunyay, Mine Kadinin, Nalan Kolağası, Alihan Altıtaş, Lale Bollukçu, Ahmet Yemenici, Nazif Çavdar, Ahmet Dinç, Hasibe Ziba, Pakize Akçakır, Saadet Aydınlıoğlu, Nilgün Özel Erdem, Sümrü Yılmaz, Ferzan Sarpkaya, Emine Uçar, Ali Tosun, Bilge Öztoplu, Kemal Benli, Yüksel Kurtul, Erdi Tokol, Oya Uslu, Selçuk Oğuz, Elif Çırak, Aydemir Çimen’in katıldı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Söke Belediyesi tarafından ilköğretim okulları düzeyinde düzenlenen yarışmasında da çocuklar köy yaşamı ile öykülerini kaleme aldılar. ‘Bizim Köyümüz’ adlı öykü yarışmasında birinci Söke Atatürk Orta Okulundan Işıl Çelik, ikinci 100. Yıl Atatürk Ortaokulundan Buse Akat, üçüncü Söke Atatürk Ortaokulundan Ayşe Selen Sığırlı oldu. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini çocuk kitapları yazarı Zehra Ünüvar, Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu verdi. El Emeği ürünlerinin sergilendiği stantlar, halk oyunları gösterileri, şiir yorumları etkinliğe renk kattı. Söke’nin Davutlar ve Sahil Siteleri güzergahı üzerinde turizme açılan kapılarından biri olan Ağaçlı Mahallesi’nde etkinliğe katılanlar keyifli bir gün geçirdi.


Kaynak:
http://www.sesgazetesi.com.tr/kultur-sanat/agaclida-edebiyat-soleni/65869


Yorumlar
"Aydın Söke'de Ağaçlı'da Edebiyat şöleni" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Aydın Söke'de Ağaçlı'da Edebiyat şöleni ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.