ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ömrünü İlme ve İrfana Adamış Selçuk Eraydın Anılıyor

Hayatını ilme ve irfana adamış Selçuk Eraydın, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği özel bir programla anılacak.

21.4.2017

Ömrünü İlme ve İrfana Adamış Selçuk Eraydın Anılıyor

Yakın dostlarının ve ailesinin de hazır bulunacağı buluşma 22 Nisan Cumartesi, saat 16.00’da gerçekleşecek. 1995 yılında aramızdan ayrılan araştırmacı yazar ve ilim âşığı Selçuk Eraydın, vefatından sonra ilk defa anılıyor. 

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Prof. Dr. Emin Işık, Prof. Dr. Mustafa Tahralı, Prof. Dr. İrfan Gündüz, Prof. Dr. Ali Hüsrevoğlu, Prof. Dr. Necdet Tosun’un konuşmacı olacağı, yakın dostlarının, akademisyenlerin ve ilim dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geleceği toplantı, TYB İstanbul Şubesi Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi’nde yapılacak.

Tarih: 22 Nisan Cumartesi 
Saat: 16.00 
Yer: TYB İstanbul Şubesi / Sultanahmet 

SELÇUK ERAYDIN KİMDİR? 
Araştırmacı yazar Selçuk Eraydın 1937’de Balıkesir’de doğdu. İstanbul İmam Hatip Okulu (1960) ve ardından İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Bir süre Sivas’ta öğretmenlik yaptıktan sonra bitirdiği İslam Enstitüsü’nde tasavvuf tarihi asistanı oldu. “XVII. Asırda Yazılmış Tevhid ve Na’atlardaki Tasavvufi Remizler” adlı teziyle doktor, daha sonra yardımcı doçent oldu. İskenderpaşa Camii’ndeki “Miraç Kandili” programından dönerken Ümraniye’de geçirdiği trafik kazası sonucu 1995 yılında vefat etti. 

Sahrayı Cedit Mezarlığı’nda toprağa verildi. Makaleleri İslam Medeniyet, Tohum, Nesil, Kök gibi dergilerde ve çeşitli gazetelerde yayımlandı. Eserleri: İslâm Türk Edebiyatı (Dr. Necla Pekolcay ile), Tasavvuf ve Tarikatlar Tarihi. Ayrıca Mevlâna’dan ve İbn-i Arabî’den çevirileri de yayımlanmıştır.

Yorumlar
"Ömrünü İlme ve İrfana Adamış Selçuk Eraydın Anılıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ömrünü İlme ve İrfana Adamış Selçuk Eraydın Anılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.